ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep bir üst lige daha atladı…

Gaziantep bir üst lige daha atladı…
YAYINLAMA: 22 Şubat 2022 / 15.13
GÜNCELLEME: 22 Şubat 2022 / 15.13
Sanko Holding’in açık arttırma aşamasına katılmadan geri çekildi Petkim ihalesi ile ilgili Sabah’ın sorularını yanıtlayan Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, “Gaziantepli bir holdingin Türkiye’nin en büyük özelleştirme ihalesine katılması bile büyük bir gurur vesilesi. Gaziantep kendi kategorisinde bir üst lige çıkmıştır. Anadolu’nun yüz akları Sanko ve Zorlu Holdinge bu teşebbüslerinden dolayı teşekkür borçluyuz” diye konuştu.

Önemli olan bu ihaleye girmekti

“Petkim ihalesine, Zorlu holding ile ortaklık kurarak giren Sanko’nun ihaleyi kazanmamasını bir anlamda Gaziantep’in hayrına diye yorumluyorum. Denizli ve Gaziantep gibi iki büyük Anadolu şirketinin birlikte böyle büyük bir ihaleye girmesi önemliydi. Ama ben Gaziantep Sanayi Odası’nın başkanı olarak doğrusu kentimden sermaye çıkmasını da arz etmiyorum” dedi.

Türkiye’nin böyle bir

fotoğraf ihtiyacı vardı

İnsanların yan yana gelmesi ve kolektif çalışmasının çok zor olduğu bir ülkede Petkim ihalesinden de öte Zorlu ve Sanko gibi iki büyük holdingin yan yana gelmesi ve birlikte hareket etmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, “Türkiye’nin bu fotoğrafa çok ihtiyacı vardı. Bu birlikteliğin önümüzdeki yıllarda daha da geliştirilerek yeni büyük birliktelikleri sahne olacağı kanısındayım” şeklinde konuştu.

Tecrübe kazandık

Koçer, Sanko Holding’in Petkim gibi Türkiye’nin en büyük özelleştirme ihalesine katılarak, bundan sonra atılacak büyük adımların da yolunu açtığını ifade ederken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sonuçta her şeyin bir maliyeti var. Hesaplarına uyumadı ki, çekilmeyi uygun gördüler. Her şeyde bir hayır var. Şimdi Petkim’e verilecek paralar Gaziantep’e yatırım olarak dönecektir. Ancak Sanko’nun böyle büyük bir ihaleye katılması, bundan sonrakiler için de cesaretimizi ve kendimize güvenimizi artıracaktır. Sanko ve zorlu Holding bu açıdan da önemli bir adım atmıştır. Bundan sonra kazanılan tecrübeyle daha cesur adımlar atılmasına öncülük etmişlerdir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *