ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep bizim için çok önemli bir şehir

Gaziantep bizim için çok önemli bir şehir
YAYINLAMA: 19 Şubat 2024 / 16.01
GÜNCELLEME: 19 Şubat 2024 / 16.05

Kentin dört bir tarafını saran biriket yığınlarından çok etkilenen Başbakan TOKİ’yi harekete geçirdi

Asım Güzelbey’e destek mitingine katılmak için geldiği Gaziantep’te kaçak yapılaşmanın yarattığı çirkinliğin etkisinde kalan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Toplu Konut İdaresi Başkanı’na, “Gaziantep bizim için çok önemli bir şehir. Gecekondu dönüşümü ve konut ihtiyacının giderilmesini sağlamak için süratle faaliyete başla” diye talimat verdiği açıklandı. Güzelbey'in de uzun süreden beri Gaziantep’te dar gelirlileri konut sahibi yapma konusundaki ısrarı üzerine Toplu Konut İdaresi Gaziantep’e el attı.

Cumhuriyet tarihinde bir ilk

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile belediyeler arasında Kentsel Dönüşüm, Tarım Köy Uygulaması Projesi kapsamında toplu konut yapımı için protokol imzalandı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Büyükşehir ve Şehitkamil belediyeleri ile Gaziantep Besi Organize Sanayi Bölge Başkanlığının imza koyduğu dörtlü protokolün Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.

Bir proje üzerinde böyle bir bütünleşme olmadı

Bir proje üzerinde böylesi bir bütünleşmenin bugüne kadar hiç olmadığını, bu protokolün Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu kaydeden Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep’te uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi’ne çok büyük önem verdiğini vurguladı. Başbakanın kendisine “Gaziantep bizim için çok önemli bir şehir. Gecekondu dönüşümü ve konut ihtiyacının giderilmesini sağlamak için süratle faaliyete başla” dediğini vurgulayan Bayraktar, projeye ilişkin 4 ayda önemli yol aldıklarını bildirdi.

Şehircilikte gelinen nokta sanayi ve ticaretteki gelişime yakışmıyor

Bayraktar, Gaziantep’in şehircilik açısından konumunun, sanayi ve ticarette kaydettiği gelişme sonucu ulaştığı konuma yakışmadığına dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Beylerbeyi bölgesindeki toplu konut alanı 15-20 bin konutluk bir yer. Biz 300 dönümlük bir alanda konut yapacağız. İlk aşamada sosyal tesislere ve bol yeşil alana sahip 1500 konut yapacağız, konutları 14 ay içinde teslim edeceğiz. Projenin devamında talebe göre 1500 konut daha inşa edebiliriz. Gaziantep'te yürüteceğimiz çalışmalara yaklaşık 85 trilyon lira harcayacağız”

Dar gelirli konut sahibi olacak inşaat sektörü canlanacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’de konuşmasında protokol ile şehrin ortasında bir yara gibi duran hayvan ahırlarıyla dolu Çıksorut semtinin ıslah edilmesi konusunda önemli bir adım atıldığını vurguladı. Güzelbey, protokolü imzalanan proje ile dar gelirlilerin konut sahibi yapılması yanında Gaziantep’te inşaat sektörünün hareketleneceğini, istihdama katkı sağlayacağını vurguladı.

Dörtlü protokol imzalandı

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ve Besi Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ömer Çelik’in de projeye ilişkin görüşlerini dile getirdiği törende konuşmaların ardından protokol imzalandı. Törene AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer ve Mehmet Sarı ile Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu ve diğer yetkililer katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *