ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep, çağdaş bir kent olmanın tüm şartlarına sahip

Gaziantep, çağdaş bir kent olmanın tüm şartlarına sahip
YAYINLAMA: 04 Nisan 2024 / 14.10
GÜNCELLEME: 04 Nisan 2024 / 14.10

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, içme suyu pompalarının iyi kontrol edilmesi gerektiğini, bir hata olması durumunda Gaziantep’in 5-6 ay susuz kalabileceğini söyledi. Doğan Gaziantep’in bugünkü konumuyla çağdaş bir kent olmanın tüm şartlarına sahip olduğunu belirtti.

Her şeyi 50 yıl sonrasını düşünerek planladık

Gaziantep’i 15 yıl içinde AB ülkelerindeki pek çok şehirden daha ileri bir seviyeye getirdiklerini, Gaziantep için yaptıkları çalışmalarda sürekli 50 yıl sonrasını düşünerek plan yaptıklarını belirten Doğan, şöyle konuştu:” Belediyecilik hizmeti geleceği görerek yapılması gereken bir hizmet. Yaptığınız çalışmalarda sadece içinde bulunduğunuz anı düşünerek çalışma yapamazsınız. Çalışmalarımızı herkes görüyor. Bizim hedefimiz şehri 50 yıl sonra da yaşanabilir bir hale getirmekti. Önemli bir kısmını gerçekleştirdik. Kentin bundan sonra düzenli takip edilmesi gereken iki önemli noktası var. Biri içme suyu, diğeri de kanalizasyon arıtma sistemi. Aldığımız duyumlara göre özelleştirme düşüncesiyle kente içme suyu taşıyan pompalardaki personel sayısı azaltılmış. Buraların iyi kontrol edilmesi gerekiyor. Eğer bir hata olursa Gaziantep 5-6 ay gibi uzun bir süre susuz kalabilir.”

Arıtma yapılmadan sular dereye akacak

Doğan, kanalizasyon arıtma sisteminin özelleştirilmesi durumunda burada geceleri elektrik tasarrufu gibi bir gerekçesiyle arıtma yapılmadan suların dereye akıtılabileceğini, bunun tehlikeli bir durum olduğunu ifade etti.

Arıtma sistemi için 53 milyon dolar harcadık

Arıtma sistemi için 53 milyon dolar harcadıklarını ifade eden Doğan, “Böyle bir yanlışlık yapılırsa bu kentimiz için felaket olur" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *