ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep cezalandırıldı

Gaziantep cezalandırıldı
YAYINLAMA: 03 Eylül 2024 / 10.39
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2024 / 10.39

Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, girişimciden yoksun illerin teşvik uygulayarak sanayileşmesini sağlamanın olanaksız olduğunu belirtti.

Koçer, Gaziantep'in 5084 Sayılı Teşvik Yasası kapsamına alınmamasından üzüntü duyduklarını belirterek, "Gaziantep kendi olanaklarıyla sanayileşmeyi başardığı için bir bakıma cezalandırıldı" dedi.

Girişimcinin olmadığı yerde teşvik de verilse sanayileşmenin sağlanamayacağını savunan Koçer, "Dört bir yandan teşvikli illerle kuşatılması, Gaziantep'in üretim gücünü kırabilir, girişimcilik ruhunu köreltebilir. Gaziantep sanayisini böylesi bir riskle karşı karşıya bırakmaya kimsenin hakkı yok" diye konuştu.

Koçer, Türkiye'nin "hemen şimdi yatırıma" ve "hemen şimdi üretime" her şeyden daha çok ihtiyacının olduğunu savunarak, şöyle konuştu: 'Türkiye'nin, yatırım, üretim ve ihracat açısından kaybedeceği zamanı yoktur. Fabrika önlerinde aş için iş ko- valayan işsizlerimizin bekleyecek zamanları kalmamıştır. Yaşanan bu koşullar ve devletin teşvik olanaklarının en verimli biçimde değerlendirilmesi yatırım, üretim ve ihracat deneyimine sahip illerin desteklenmesini zorunlu kılmaktadır. Devletin vereceği teşviğin en kısa sürede ve en verimli değerlendirileceği iller, girişimci ve deneyimli insanlara sahip illerdir. Gaziantep'in bu illerin başında yer almasına karşılık teşvik uygulamaları dışında bırakıldığı da bir gerçektir." Koçer, Gaziantep'in sanayileşme adına büyük bir başarıya imza attığını, Gaziantepli girişimcilerin başarıyı cezalandıran teşvik uygulamalarını içlerine sindiremediklerini bildirdi.

Yalnızca Gaziantep ya da Gaziantep konumundaki illerin desteklenmesi gerektiği görüşünü savunmadıklarına da dikkati çeken Koçer, "Teşvik uygulamalarıyla sanayileşeceğine inanılan illerin yanı sıra teşvikleri en kısa sürede ve en verimli biçimde değerlendireceği ortada olan Gaziantep de desteklenmeliydi" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *