ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Gaziantep dünyanın turizm merkezi olacak”

“Gaziantep dünyanın turizm merkezi olacak”
YAYINLAMA: 31 Temmuz 2023 / 18.12
GÜNCELLEME: 31 Temmuz 2023 / 18.12
AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Asım Güzelbey, Gaziantep’in dünyanın turizm merkezi olacağını kaydetti. Güzelbey, Gaziantep’teki mevcut turizm alanlarının yeterince değerlendirilmediğini ve turizm konusunda yapılacak yatırımlarla işsizlik konusunda önemli mesafeler alınabileceğini belirtti.

Gaziantep'in dünyada kabul edilen bir turizm merkezi olma noktasında önemli bir tarihi mirasa sahip olduğunu vurgulayan Güzelbey açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Dünyanın gelişmiş ülkelerinin önemli bir bölümü gelirlerini turizmden sağlamaktadır. Bizim ülkemizde de doğa, deniz ve tarih olmasına rağmen turizm gelirleri istenilen noktaya gelmemiştir. Gaziantep'te dünyada eşi bulunmayan tarihi mirası bünyesinde barındıran bir bölge olmasına karşın bunu insanların hizmetine sunma konusunda çok gerilerde kalmıştır. Biz Gaziantep’i çok yakında dünyanın turizm merkezi haline getireceğiz”

Güzelbey, hazırladıkları projelerle başta Zeugma olmak üzere Yesemek, Rumkale, Dülük, Gaziantep kalesi ve diğer tarihi eserleri koruyup sahip çıkarak insanlığın hizmetine sunacaklarını bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *