ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep Ekim’de tiyatroya kavuşacak

Gaziantep Ekim’de tiyatroya kavuşacak
YAYINLAMA: 29 Nisan 2022 / 14.50
GÜNCELLEME: 05 Mayıs 2022 / 14.54
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, yerleşik bir tiyatro kurmak için maliye Bakanlığının istedikleri 40 kadro gelmemesine rağmen, Ekim ayında Gaziantep’te sahne açacaklarını bildirdi.

Gaziantep bir tiyatro istiyor

Bilgin, Gaziantep’te de yerleşik bir tiyatro açılması için bölgenin tüm sivil toplum örgütleri ile valilik ve vatandaşlardan yoğun talep aldıklarını söyledi. Gaziantep’e tiyatro kurmak için uzun zamandan beri çalışma yaptıklarını anlatan Bilgin, İstemihan Talay, Suat Çağlayan ve Hüseyin Çelik’in ye döneminde bu taleplerini maliye Bakanlığı’na ilettiklerini kaydetti.

Kadro verilmedi ama sahne açılacak

Bilgin, bütün bu çalışmalara rağmen Maliye Bakanlığından istedikleri sanatçı, idari ve teknik olmak üzere toplam 40 kadronun bir türlü verilmediğini söyledi.

Kadro bekleyerek zaman geçirilmeyecek

Kadro beklemekle vakit kaybetmek istemediklerini vurgulayan bilgin, kadro gelmese de Ekim ayından itibaren kadro gelene kadar belediyeye ait salonda Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirdeki tiyatroların eserlerini sahneleyeceklerini bildirdi.

Gaziantepli iyi oyunları izleme fırsatı bulacak

Bilgin, böylece Gaziantep seyircisine büyük şehirlerdeki iyi oyunları izlettirme fırsatı da yakalayacak dedi. Gaziantep devlet tiyatrosu ‘DT’nin faaliyette bulunduğu 13. il ve 29. sahne olacağı açıklandı.

Kültür Müdürü Mehmet Doğan da Gaziantep’te kültürel ve sosyal açıdan devlet tiyatrosuna acil ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Doğan, Türkiye’nin altıncı büyük kenti olan Gaziantep’in sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda da hak ettiği yere ulaşması gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *