ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep koşuyor

Gaziantep koşuyor
YAYINLAMA: 02 Şubat 2022 / 14.25
GÜNCELLEME: 02 Şubat 2022 / 14.25
Özel Sanko Okulları’nda geleceğin sanayicileri ile bir araya gelen Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Sanayisi ve Gaziantep Sanayi Odası’nın faaliyetleri hakkında öğrencilere bilgi verirken, “taşımanız gereken dört temel özellik, girişimcilik, katılımcılık, toplam kalite ve vizyon” derken, Gaziantep’in sanayisi ile adeta koştuğunu söyledi.

Sanayide 110.000 kişi çalışıyor

Özel Sanko Okulları’nın davetlisi olarak düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Genel Müdür Murat Köylüoğlu yaptı.

Gaziantep sanayisini tanıtan bir sinevizyon gösterisi ile başlayan toplantıda, Özel Sanko Okulları öğrencileri ile bir araya gelen Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Sanayi Odası’nın Türkiye’deki 356 oda ve borsa içinde üçüncü sırada olduğunu söyledi. Gaziantep sanayisi hakkında bilgi veren Koçer, “Gaziantep’te sanayi alanında 110.000 kişi çalışıyor. Bu birçok şehrin toplam nüfusundan fazla. Organize Sanayi bölgesindeki beş yüze yakın fabrika, 4000 işletme ve yıllık ortalama 1 milyar 200 milyon dolarlık ihracatı ile adeta koşuyor” diye konuştu.

Markalaşmak zorundayız

Gaziantep’i 1920’de kurtaranlara borcumuzu sanayileşerek ödediğimizi söyleyen Koçer, girişimciliğiyle öne çıkan birkaç kentten birinin Gaziantep olduğunu söylerken, öğrencilere hitaben “Sizin çoğunuzun babası da sanayici. Çoğunuzu tanıyorum zaten. Gaziantep’in girişimcilik ruhu sizin de kanınızda var. Ama girişimcilik yanında katılımcılık da önemli. Biz her şeyden şikayet eder, sonra da değişimi başkalarından bekleriz. Gaziantep sanayisi, şu sıralar süratle kurumsallaşma ve toplam kalite yolunda ilerliyor. Birçok firma İstanbul Sanayi odası 9001,9002 gibi ulusal ve uluslararası belgeler almaya başladılar. Gaziantep olarak eksiğimiz, yapmaması gereken, Gaziantep markalaşmak zorunda. Ürettiğimiz ürünleri, ülke Ve dünya çapında marka haline getirmeliyiz. Şehirler kurdukları sanayi ile ya da sanayilerinde kaç kişi çalıştırdıklarıyla ölçülmüyor, şehirler markalarıyla ölçülüyor. Bütün bunların üstüne bir de vizyon sahibi olmanız gerek” diye konuştu. Gaziantep’in yakaladığı başarının sırlarını açıkladı.

Türkiye’nin en genç Sanayi Odası Başkanı Koçer

Soru cevap kısmında ekonominin geleceği hakkında sorulan bir soruyu cevaplayan Koçer, “Dövizin yükselmesi de bela düşmesi de bela. Şimdi böyle bir sorunla karşı karşıyayız. Ama bunu aşacağız. Irak’taki savaşın sona ermesi ile Irak’a giden mallardan on ve plastik ayakkabı sektörü, 20-25 gündür harıl harıl çalışıyoruz. İyi bir döneme giriyoruz” diyerek cevapladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *