ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep markalaşma konusunda henüz istenilen seviyede değil

Gaziantep markalaşma konusunda henüz istenilen seviyede değil
YAYINLAMA: 20 Şubat 2024 / 15.33
GÜNCELLEME: 20 Şubat 2024 / 15.40

Vali Lütfullah Bilgin, Gaziantep’in en önemli markasının girişimci insanları olduğunu bildirdi.

Bilgin, objektif bir gözle bakıldığında Gaziantep’in geniş ovaları, yeraltı zenginlikleri ve çok büyük turizm potansiyeli zenginlikleri bulunmadığına dikkat çekip, Gaziantep’i diğer illerden farklı kılan en önemli özelliğin girişimci insanları olduğunu ifade etti.

Bugün 120 ülkeye giden yarın bütün dünyaya gider

Gaziantep sanayisinin çok kaliteli mallar ürettiğini fakat markalaşma konusunda henüz istenilen seviyeye ulaşılamadığını bu nedenle üretimden yeterince kar edilmediğini kaydeden Bilgin, şöyle konuştu: “Gaziantep’in en önemli markası girişimci insanlarıdır. Bu şehirdeki girişimcilik ruhu bizi diğer illerden ayıran en önemli özellik. Bugün elde ettiğimiz başarılar örnek gösteriliyorsa, bu şehir önümüzdeki günlerde çok daha nitelikli ve büyük kapasiteleri ile üretim yapacak demektir. Bugün 120 ülkeye giden yarın bütün dünyaya gidecektir”

Birkaç firma değil, markalarla Gaziantep öne çıkmalı

Vali Bilgin, bugün Dubai’nin çölün kenarında olmasına karşın çok büyük bir ticaret merkezi olduğunu, 20 yıl sonra Gaziantep’in bugün Dubai’nin yaptıklarını yapacağını belirtti. Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne ve Suriye’nin Arap Birliği’ne girmesiyle Gaziantep ve Halep arasında önemli bir ticaret potansiyeli ortaya çıkacağını belirten Bilgin, Gaziantep’in böyle bir ortamda güçlü markalara ev sahipliği yapan bir merkez haline geleceğini kaydetti.

Vali Bilgin, Gaziantep Sanayi Odası’nca başlatılan ‘Marka Şehir’ kampanyasını desteklediğini belirterek birkaç firmanın değil markalarla birlikte Gaziantep’in öne çıkarılmasının çok doğru bir yaklaşım olacağına işaret etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *