ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep önemli bir turizm kenti

Gaziantep önemli bir turizm kenti
YAYINLAMA: 25 Haziran 2021 / 15.42
GÜNCELLEME: 25 Haziran 2021 / 15.42
AK Parti Milletvekili Adayı Kürşat Tüzmen, Gaziantep’in önemli turizm merkezi olduğuna dikkat çekerek, iktidara geldiklerinde bu sektörü canlandırarak ekonomiye kazandırılmasına çalışacaklarını açıkladı.

AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu beraberindeki milletvekili adaylarıyla birlikte dün mühendis ve mimar odalarını ziyaret ederek sorunları dinleyip projelerini anlattılar. Mimar ve mühendisler meslek yasasının çıkması için destek isterken, mimarlar siyasi rant uğruna kaçak yapılaşmaya göz yumulmasından yakındı. Mimarlar Odası Başkanı Zafer Okuducu, Gaziantep’in çok önemli kültür merkezi olduğunu, yanı sıra Zeugma’nın da turizm açısından son derece önemli olduğunu belirterek, buralardan yeterince faydalanılmadığını ifade etti.

Halen Zeugma’da çıkarılan eserlerin yer yokluğu nedeniyle sergilenemediğini ve depoda tutulduğunu hatırlatan Okuducu, Gaziantep Kalesi ve Antepevleri’nin yanı sıra Zeugma’nın da kentin turizmine önemli katkı sunduğunu, ancak tarihi ve kültürel değerlere yeterince sahip çıkılamadığını, öncelikli olarak Zeugma’dan çıkarılan mozaiklerin sergilenebilmesi için müzeye ihtiyaç olduğunu kaydetti. Okuducu, meslek yasasının çıkarılması konusundan da gerekli desteğin verilmesini isteyerek meslek odalarına siyasi bakılmamasını istedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *