ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep Sanayi Odası, kapasite kullanım oranlarını araştırıyor

Gaziantep Sanayi Odası, kapasite kullanım oranlarını araştırıyor
YAYINLAMA: 13 Nisan 2022 / 13.57
GÜNCELLEME: 13 Nisan 2022 / 13.57
Gaziantep Sanayi Odası tarafından firmaların bu yılın Ocak haziran dönemi arasındaki kapasite kullanımının tespiti amacıyla anket yapılıyor.

İşçi sayısında artış ve azalma araştırılıyor

Üyelere gönderilen anket formu da ekonomik kriterlerle ilgili, gerçekleşme durumu ve beklentiler son altı aylık dönemde tam kapasiteyle üretim yapılmamışsa bunun nedenleri, firmada Temmuz Aralık 2002 ve Ocak-haziran 2003 döneminde çalışan kişilerin sayısı soruluyor.

Maliyetlerdeki artışın nedenleri araştırılıyor

Ayrıca, firmada son altı ayda sabit sermaye yatırımının gerçekleşip gerçekleşmedi, Ocak Haziran 2003 döneminde birim başına mamul faaliyetlerinde artış, Temmuz Aralık 2002 döneminde yüzdelik oranı, mamul maliyetlerindeki artışa neden olan etkenlerinde belirtilmesi isteniyor.

İstikrar için yapıla bilinir

Yine ankette belirtilmesi istenenler arasında üretim faaliyetlerinin daha istikrarlı yürütülmesi, firmanın tam kapasiteyle çalışabilmesi için alınması istenen önlemler, son altı aylık dönemdeki fiziki kapasitenin yüzdelik kullanılma oranı, son altı ayda firmada üretilen mal çeşitleri, üretilen miktar, satış miktarları ve satışlardan elde edilen yıllık toplam satış tutarları gibi bilgiler yer alıyor.

Öte yandan 1 Ocak-30 Haziran 2003 dönemindeki bilgileri kapsayacak olan formda, sanayicilerin vereceği bilgilerin hiçbir kişi ya da kuruluşa verilmeyeceği, ancak söz konusu anketin en geç 18 temmuz 2003’e kadar odaya gönderilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *