ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep Savunması gençlerin atacağı adımlarla taçlanacaktır

Gaziantep Savunması gençlerin atacağı adımlarla taçlanacaktır
YAYINLAMA: 27 Nisan 2023 / 15.00
GÜNCELLEME: 27 Nisan 2023 / 15.00
AKP Gaziantep milletvekili Fatma Şahin, şehitlerin kazandığı mücadelenin, genç nesillerin atacağı somut adımlarla taçlanacağını söyledi.

Şahin, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 82. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Gaziantep’in 5000 yıllık bir geçmiş üzerine kurulduğunu, verimli topraklar ve doğal kaynaklar nedeniyle pek çok milletin gözünün bu topraklarda olduğunu ifade etti.

Gaziantep’in, birinci Dünya Savaşı’nın başladığı 1918’den büyük kurtuluşu başardı 1921 yılına kadar düşman işgalinde kaldığını, Gazianteplileri birlik ve beraberlik duygusu ile dillere destan olacak bir direnişle bu işgale karşı koyduğunu ve düşmanı sonsuza kadar bu topraklardan attığını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

“1921 yılında gazi unvanını alan bu topraklardan geleceğe bakmış olanlar bu kadar büyük bir değişimi ve gelişimi hayal edebilirler miydi, bilmiyorum. Bizim bu konudaki gururunu sonsuzdur çünkü Gaziantep büyük bir mücadele ile kazandığı savaşın ardından ara vermeksizin inansa çalışmayı sürdürmüştür. Gaziantep bu çalışmayla 1987’de yeni bir isim alarak Büyükşehir olmuştur. Biz geçmişi unutmayan bir milletin evlatlarıyız. Ülkemizin her karış toprağına sahip çıkmayı ve bu ülkeyi daha aydınlık, daha üretken yarınlara taşımayı görev edindik. Çünkü geç kalmak istemiyoruz. Dünya ilerlerken geride kalmak, yerimizde saymak istemiyoruz. Böyle bir duraksama Gaziantep’in yıllar önce başlayan şanlı mücadelesine gölge düşürür.”

Şahin, Gaziantep’in çalışan, geleceğe inanan insanlarla dolu olduğunu ve Gaziantep’in Türkiye’nin sanayi devlerinden biri haline geldiğini, kendi yarattığı olanaklarla günden güne geliştiğini kaydetti. Gaziantep’in yurt içinde ve yurt dışında sayısız atılımlarla, göz doldurduğunu belirten Şahin, hükümetin istikrar politikalarının Gaziantep sanayinin gücüne güç katacağını ve 1921’de siyasi bağımsızlığını kazanan Gaziantep’in 2000 li yıllarda ekonomik bağımsızlığını ilan edeceğini bildirdi.

Şehitlerin kazandığı mücadelenin genç nesillerin atacağı somut adımlarla taçlanacağını ifade eden Şahin, “Bizim çabalarımızı çocuklarımız geleceğe taşıyacaktır. Kurtuluş günümüz hepimize kutlu olsun” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *