ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep, Suriye’nin AB’ye açılan kapısıdır

Gaziantep, Suriye’nin AB’ye açılan kapısıdır
YAYINLAMA: 04 Mart 2024 / 14.01
GÜNCELLEME: 04 Mart 2024 / 14.01

Vali Lütfullah Bilgin’in başkanlık ettiği Gaziantep Ticaret Odası heyeti, Suriye Başbakanı Muhammed Naci Otri’yi makamında ziyaret etti.

GTO’dan yapılan açıklamaya göre, Başkan Mehmet Aslan, Meclis Başkanı Mustafa Geylani ile yönetim kurulu üyeleri ve Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan’dan oluşan heyetin ziyareti sırasında, Türkiye-Suriye ilişkileri ele alındı.

Suriye Başbakanı Otri, yaklaşık 40 dakika süren ziyaret sırasında, iki ülke arasındaki ilişkilerde sağlanan gelişmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’ye yapacağı ziyareti sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara’da yaptığım görüşmelerde mutabık kaldığımız anlaşmaları bu ziyaret sırasında tamamlayacağız” diyen Otri, şunları anlattı: “Anlaştığımız konulardan en önemlisi olan ve parafe edilmiş bulunan serbest ticaret anlaşmasını Erdoğan’ın Suriye’ye yapacağı ziyaret sırasında imzalamış olacağız. Bu anlaşma ile ekonomik ilişkilerimiz çok daha önemli noktalara ulaşacak. Halkımız Türkiye ile ulaştığı bu noktadan çok memnundur. İlişkilerimizi artırarak devam ettirmemiz gerekir. Özellikle iki halk arasındaki memnuniyeti arttırmamız ülkelerimiz için çok önemlidir.”

Vali Bilgin’de konuşmasında, Türkiye ile Suriye arasında ilişkilerin gelişmesinin iki ülkenin işbirliği yaparak yeni pazarlara açılmalarını öngördüğünü vurguladı. Bilgin, “Gaziantep Suriye’nin Avrupa Birliği’ne açılan kapısıdır. Halep ise Türkiye’nin Arap Ekonomik Birliği’ne açılan kapısı olmaya adaydır. Bu konumları Gaziantep ile Halep arasında ilişkilerin geliştirilmesini zorunlu kılmaktadır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *