ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep Ticaret Odası’na yetki devri

Gaziantep Ticaret Odası’na yetki devri
YAYINLAMA: 31 Mart 2022 / 13.56
GÜNCELLEME: 31 Mart 2022 / 13.56
Sınır ticaret merkezlerinde yeni uygulama başlatıldı.

2003-5408 Karar Sayılı sınır ticaret merkezleri kurulmasını ilişkin karar uyarınca Türkiye’nin 13 ilinde kurulacak sınır ticaret merkezleri kapsamında Gaziantep’te oluşturulacak merkezde yapılacak ihracat ve ithalata ilişkin sekreterya Gaziantep Ticaret Odasında yürütülecek. Türk ticaret kanunu, vergi usul kanunu, damga vergi kanunu, iş kanunu ve Sosyal Sigortalar kanununda değişiklik yapılması hakkında 4884 sayılı kanun 18 Temmuz 2003 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu değişiklikler çerçevesinde;

Defter taksitleri: Şirket kuruluş aşamasında defter taksitleri artık ticaret sicili memurluklarınca da gerçekleştirilebilecek.

Şirket kuruluşu ve ana sözleşme tadilleri: Bu konuda Sanayi ve ticaret il müdürlüklerinin onayı kaldırılmış, özel statüdeki bazı şirket türleri haricinde şirket kurmak veya ana sözleşme değişikliği yapmak isteyen ilgililerin izin ve tescil işlemleri ticaret sicili memurluklarınca yapılacaktır.

Şirket kuruluş bildirimleri: Şirketlerin kuruluşu söz konusu kanunda belirtilen süreler on gün ve bir ay içinde ilgili vergi dairesi, Bağ kur, İŞKUR ve SSK’na ilgili belgeler tanzim edilerek bildirilecektir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *