ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep, Türkiye'de gerçekleştirilen reformların vitrinidir

Gaziantep, Türkiye'de gerçekleştirilen reformların vitrinidir
YAYINLAMA: 03 Temmuz 2024 / 10.58
GÜNCELLEME: 03 Temmuz 2024 / 10.58

Gaziantep için tarihi gün

 

Gaziantep mette in vetrina le riforme

 

"Questa città di oltre un milione di abitanti dell'Anatolia sud-orientale, quasi ai confini con la Siria, è la vet- rina del cambiamento che da due anni a questa parte va in scena in Turchia"

"Güneydoğu'da Suriye sınırında yer alan ve bir milyondan fazla insanı barındıran Gaziantep, Türkiye'de son iki senede yaşanan reformların bir vitrini"

“İtalya ile Gaziantep arasındaki yatırım ve işbirliği olanakları” araştırılacak

İtalya'nın Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Adolfo Urso'nun 100 işadamıyla birlikte bugün gerçekleştireceği ziyaret öncesinde, dün İstanbul'da çeşitli temaslarda bulundu.

İtalya'nın Dış Ticaretten Sorumlu Bakan Yardımcısı Adolfo Urso ve beraberindeki heyet, Gaziantep'te kurulması planlanan "İtalyan Sanayi Bölgesi projesiyle ilgili çalışmalarda bulunmak ve "İtalya ile Gaziantep arasındaki yatırım ve işbirliği olanakları" konulu toplantıya katılmak üzere bugün Gaziantep'e geliyor.

Gaziantep, İtalya’nın focus'u oluyor

 İtalyanlar, Gaziantep'i üs olarak kullanarak, Irak ve Suriye'den Basra körfezine inecek, Orta Asya ülkelerinden sonra Çin'e ulaşacak

"Gaziantep bizim için çok önemli...

İtalya'nın Dış Ticaretten Sorumlu Bakan Yardımcısı Adolfo Urso, dün İstanbul'da sanayicilere yaptığı konuşmada, "Türklere hep inandım. Türkiye'de olmaktan mutluyum. Zaten güzel ülkenize defalarca geldim. Ege kıyılarını gezdim. Daha da çok yeri gezip görmek istiyorum" dedikten sonra şöyle konuştu: "Gaziantep bizim için çok önemli. Türkiye'yi ve Gaziantep'i focus olarak görüyoruz. Yani, yoğunlaşacağımız yer Gaziantep olacaktır. Gaziantep Suriye ve Irak'a açılan kapı. Buradan Basra Körfezi'ne ineceğiz. Sonra Orta Asya'ya ve Çin'e kadar gideceğiz.

Sempatik Bakan daha sonra Türkiye ile ilgili bir anısını anlattı: "Türkiye'de meydana gelen terör olayları nedeni ile Galatasaray'la karşılaşacak olan Juventus İstanbul'a gitmek istemedi. Ben hemen devreye girerek, Türkiye'ye olan inancımı belirttim, Juventus'un İstanbul'a gitmesini sağladım." Urso sözlerini, "2005'in Ekim ayında İtalyan Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor. Düşüncemiz, cumhurbaşkanımız Türkiye'ye geldiğinde her şeyin tamamlanmış olması. Hedefimiz budur" diye noktaladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *