ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep’e gelen yargıç iki yıl sonra tayin istiyor

Gaziantep’e gelen yargıç iki yıl sonra tayin istiyor
YAYINLAMA: 27 Nisan 2022 / 14.05
GÜNCELLEME: 27 Nisan 2022 / 14.05
Adliyenin Gaziantep için son derece yetersiz olduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, “Ben bunu altı yıldan beri söylüyorum. Modern, ihtiyaca cevap verebilecek bir adliye sarayına acil ihtiyaç var” dedi.

Karayiğit, lojman gibi benzer sıkıntılardan dolayı Gaziantep’e gelen hakimlerin iki yıl kaldıktan sonra tayin isteyerek başka kentlere gidişine dikkat çekti.

Mevcut bina yeterli değil

Sabah’ın “Gaziantep bitmiş” manşeti ile ilgili olarak konuşan Cumhuriyet başsavcısı Ahmet Karayiğit, suç oranının ve buna bağlı olarak dosya sayısının sürekli arttığını belirterek, “Mevcut binada yeni mahkeme açacak salon yok, hakim savcı için oda yok, çalışanlar için yer yok. Ama yüklü miktarda dosya var. Mevcut mahkemeler buna bakmak zorunda. O zaman dosya sayısı elbette çoğalıyor. Biz bu binanın yeterli olmadığını hep söylüyoruz” dedi.

İki tane çocuk mahkemesi açılmalı

Mahkeme sayısının artırılarak adalet mekanizmasının hızlandırılması için geniş bir adliye sarayına ihtiyaç olduğunu belirten Karayiğit, “Bunu dile getirince birileri hakime savcılar kendilerine mekan arıyor gibi yanlış değerlendirme yaparak, sorunu umursamıyor” dedi. Karayiğit, Gaziantep’e iki tane çocuk mahkemesinin şart olduğunu, aile mahkemesinin açılmasına karar verildiği halde imkansızlıklar nedeniyle açılamadığını, diğer mahkemelerinde yetersiz kaldığını vurguladı.

Kent konseyi olsa sorunlar sürüncemede kalmaz

Yeni yapılacak adliye sarayı ile birlikte mahkeme sayısının da ihtiyaca göre açılabileceğini, hakim, savcı ve personel talep edilebileceğini söyleyen Karayiğit, Kent Konseyi’nin de önemine dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti: “Eğer bu kentte kent konseyi olsa, sorun orada tartışılır, gereği için karar alınır, kısa sürede yapılırdı. Ama bu olmayınca dile getirilen SORUNLAR hep askıda kalıyor, çözümlenemiyor. Diğer sorunların çözümü için de kent konseyi önemli. O nedenle bu konseyin mutlaka oluşturulması ve uygulamaya geçirilmesi gerek.”

Gelen hakim iki yıl sonra gidiyor

Gaziantep’te mevcut sıkıntılar nedeniyle atanan yargıçların iki yıl sonra tekrar başka kente tayin istediğini belirten Karayiğit, “Hakim geliyor, burada lojman yok, kalacak yer yok, kiralar yüksek. Adliyede yer yok, mahkemeler dosya dolu. Bin bir sıkıntı ve sorun var. Bu yüzden iki yıl kaldıktan sonra yeniden başka kente tayin istiyor. Yoksa iki yıl çalışıp tayin istemek olur mu, ama ne yapsın?” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *