ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep’e taşeronluk hizmeti ve mal alımlarında öncelik verirsin…

Gaziantep’e taşeronluk hizmeti ve mal alımlarında öncelik verirsin…
YAYINLAMA: 09 Ocak 2022 / 16.58
GÜNCELLEME: 09 Ocak 2022 / 16.58
Sabah Gazetesi Sahibi Aykut Tuzcu, AB’de Ankara Büyükelçisi Robert Pearson’a bir mektup göndererek, Irak’ın yeniden yapılandırılmasında Gaziantep’e öncelik tanınmasını istedi.

Körfez savaşında en fazla etkilenen il olduk

Mektupta, 1991 Körfez Krizi’nde büyük darbe alan ve halen bunun yaralarını sarmakla uğraşan Gaziantep’in yeni savaş sonrasında da ekonomik kayıplara uğradığı belirtilerek, Gaziantep, savaşın ardından ekonomik kayba uğraması yanında, önemli bir moral çöküntü içine girdi. Körfez Krizi’nden önce Gaziantep’in büyüme hızı %9, kişi başına geliri Türkiye ortalamasının üzerindeydi ve 3000 dolardı. Körfez Savaşı’nda Gaziantep Türkiye’nin en büyük ekonomik kaybına uğrayan kent oldu.

“Gaziantep’in bulunduğu coğrafya, stratejik ve jeostratejik bakımdan büyük önem taşıyor. Bölgenin en büyük ve gelişmiş ekonomisine sahip lider konumdaki kenti Gaziantep, komşularımızda meydana gelen savaş ve huzursuzluklardan anında etkileniyor ve istikrarını kaybediyor” denilerek, kayıpların Irak’ın yeniden yapılandırılması aşamasında müteahhitlerimize taşeronluk hizmetinde ve gıda dahil her türlü malzeme alımında öncelik tanınması ile giderilmesi istendi.

İşsizlik inanılmaz boyutlarda

Sabah Gazetesi Sahibi Aykut Tuzcu, Robert Pearson’a gönderdiği mektupta, Gaziantep’te ekonomik büyümenin yavaşladığını, işsizlik oranının şimdiye kadar görülmemiş şekilde arttığını ve kişi başına gelirin 1200 $’a gerilediğini vurgulayarak, bu ortamın tamamen dış faktörlerin etkisinden kaynaklandığını belirterek, Türkiye’nin müttefiki olan ABD’nin bu konuda Gaziantep’e özel bir önem vermesini istedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *