ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep'i kültür ve turizm merkezi haline getireceğiz

Gaziantep'i kültür ve turizm merkezi haline getireceğiz
YAYINLAMA: 04 Nisan 2024 / 14.11
GÜNCELLEME: 04 Nisan 2024 / 14.11

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 5 bin yıllık bir kent olan Gaziantep’i kültür turizminin merkezi haline getirmek istediklerini söyledi. Güzelbey, düzenlediği basın toplantısında Gaziantep’in 17 Eylül 2004 tarihinde “Tarihi kentler birliği” ne niye olduğunu ve birliğin 26 Kasım’da Gaziantep’te toplanacağını belirtti.

Tarihi kentler birliği Gaziantep’te toplanacak

Gaziantep’in tarihi kentler birliğine üye olmasının, kültürel varlıkların korunması ve kültür turizminin gelişmesi bakımından son derece önemli bir adım olduğunu belirten Güzelbey, şöyle konuştu: “Kültür turizmi denilince sadece Zeugma Antik Kenti söz konusu olmamalı. Gaziantep'te yüzlerce tarihi değere sahip olan birçok yapı var. Örneğin, kentin değişik bölgelerinde yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan 600 civarında tarihi Antep evi var” dedi.

Güzelbey: “Bu tarihi yapıların kurtarılması için bir proje başlattık ve bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikle tarihi Antep evlerinin envanterini çıkarttık. Hedefimiz, özel sektörün de desteğiyle bu tarihi mekanları aslına uygun restore edip, yok olmaktan kurtarmak ve kültür turizmine kazandırabilmek. Bu arada, Avrupa Birliği tarafından desteklenen GAP Bölgesi Kültürel Mirası Koruma Projesi kapsamında, belediye olarak müracaatımızı yaptık. Eğer kaynak temin edebilirsek, Gaziantep kalesi çevresinde restorasyon çalışmalarına da başlamak istiyoruz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *