ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep’i turizm merkezi yapacağız

Gaziantep’i turizm merkezi yapacağız
YAYINLAMA: 01 Ağustos 2023 / 19.52
GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2023 / 19.53
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Asım Güzelbey, “Büyük Turizm Projesi” adını verdiği projesinin ayrıntılarını açıkladı.

Gaziantep'in Ortadoğu’nun en önemli turizm merkezi haline geleceğini belirten Güzelbey, “Ben Gazianteplilere, her sorunu ile ilgileneceğim ve bütün meselelerine sahip çıkacağım sözü veriyorum. Bu sözüne sonuna kadar sadık kalacağım. Gaziantep'teki hizmetlerin hatalı ve eksik olmasının sebebi, plansız ve tek kişinin hakimiyetine bağlı, eskimiş belediyecilik anlayışıdır. Bizim yönetim anlayışımıza göre bu sorunlar Gaziantep’te yaşayan ve sivil toplum kuruluşlarının katkısı ile görüşleriyle çözülebilir. Büyük turizm projesini de bu hizmet anlayışı çerçevesinde gerçekleştireceğiz” dedi.

“Turizme gereken önem verilmedi”

Zeugma antik kentinin mahalli idareler yüzünden turizme katılamadığını belirten Güzelbey, “Birecik barajının suları altında kalması sorunuyla bir anda dünyanın gündemine giren Zeugma Antik Kenti, ne yazık ki mahalli yöneticilerin özellikle Büyükşehir Belediye Başkanının ilgisizliği yüzünden Gaziantep turizmi yararına değerlendirilememiştir. Zeugma dan çıkartılan eserlerin sergilenmesi için gerekli ek müze inşaatı 13 yıldan bu yana tamamlanamamış, Sayın Celal Doğan da 15 yıllık belediye Başkanlığı döneminde buna seyirci kalmıştır. Gaziantep'te Zeugma mozaiklerinin sergilenmesi için dünyanın en büyük mozaik müzesini, bırakınız 13 yılı 6 ayda kuracağız. Gaziantep'i Ortadoğu’nun en önemli turizm merkezi haline getireceğiz” diye açıklamalarda bulundu.

Turizm sayesinde işsizliğe çözüm bulacağız

Bu turizm projesinin gerçekleşmesiyle birlikte Gaziantep’teki işsizlik oranının azalacağına dikkat çeken Güzelbey, “15 aylık AK Parti iktidarında, ekonomide çok olumlu gelişmeler kaydedilmesine rağmen, Türkiye’nin de, Gaziantep’in de en önemli sorunu, işsizlik ve geçim sıkıntısıdır. Gaziantep'te işsizlik ve yoksulluk sorununu ortadan kaldıracak projelerin en başında turizm gelmektedir. Dünya turizm örgütüne göre gençlerin ve kadınların en kolay istihdam edildiği sektör turizmdir. Bu projemizin gerçekleşmesi ile işsizlerimiz iş bulacak, esnaf ve sanatkarlarımız emeklerinin karşılığını alabilecekler, bu proje ile 50 bin kişiye iş imkanı sağlanacaktır” diye açıklamada bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *