ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep’i Türkiye’ye ve dünyaya Celal Doğan tanıttı

Gaziantep’i Türkiye’ye ve dünyaya Celal Doğan tanıttı
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2023 / 20.43
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2023 / 20.47
Sabah, kahvehanelerde seçim turunda

Şahinbey'de AKP Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, “kırık çıkık doktoru”, CHP Şahinbey adayı Ali İhsan Sofuoğlu eski bir belediyeci, CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celal Doğan ise “Şimdiye kadarki en iyi Belediye Başkanı ve Gaziantep’i Türkiye’ye ve dünyaya tanıtan adam” olarak tarif ediliyor. MHP’lilerin önemli bir bölümü AKP’nin kadrolaşmasına inat olsun diye bu seçimde CHP’ye oy kullanma kararı almış.

Şahinbey’deki seçim turumuza Fidanlık Mahallesindeki Gül Kıraathanesinden başladık. Mehmet Zehiroğlu, Ak Parti iktidarından memnun olduğunu söylüyor. Şoför olan Zehiroğlu, nakliye sektörünün çalışmaya başladığını, enflasyonun ve faizlerin düştüğünü söylerken, büyükşehirde AK Partiye oy vereceğim, Sofuoğlu konusunda kararsızım diyor.

Bekir Erdil, “Büyükşehir’de Celal Doğan ilçede Sofuoğlu” derken, “İlçede Yaşar Ağyüz olsa, CHP’ye vermeyecektim. Çünkü Yaşar Ağyüz iyi hizmet vermedi” diye de ekliyor.

İsminin yazılmasını istemeyen bir memur, sözlerine, “Milli Eğitimdeki kadrolaşmadan” rahatsızım diye başlıyor sözlerine. Şimdiye kadar MHP’den başkasına oy vermemiş, ama kadrolaşmaya duyduğu tepki nedeniyle yerel seçimlerde ilk kez CHP’ye oy kullanacağını anlatıyor. “Kendi partime boşa gitmesin diye oy vermeyeceğim.

AKP sempatizanlarının ekonominin iyiye gittiği yolunda mesajlar verdiğine de değinirken,

“Benim cebimdeki para yetmiyor. Kredi kartımı ödeyemiyorum. Enflasyonun düştüğü söyleniyor. Benim pinpon topuna ne ihtiyacım var. Pinpon topu veya bilmem ne civatası baz alınıp enflasyon rakamları çıkarılıyor. Enflasyonun düşmesi bizim cebimize yansımadı.

Tarımda çiftçiye destek kredisi veriyorlar. Adam 1 ton tütün yetiştiriyor, devlet 225 kilogramını alıyor. Pancar yetiştiriyor, 250 tonunun parasını ödüyor. Dekar dönüm başına kredi veriyor, 10 dönüm yeri olan 90 milyon alıyor, 300-500 dönüm yeri olan milyarları götürüyor, yine zengin kazanıyor.

Abdullah Albayram ve Nadir Yıldırım, Celal Doğan ve Sofuoğlu diyenlerden. Kahvehanedekiler AKP’nin adayı Dr. Asım Güzelbey’e “Kırık çıkık doktoru” CHP’nin Şahinbey adayı Ali İhsan Sofuoğlu’na ise Park ve Bahçeler Müdürlüğünden gelme iyi bir belediyeci diye tarih ediyor.

Çok iyi ve dürüst belediyecidir, yetim hakkı yemez diyor bir seçmen Ali İhsan Sofuoğlu için.

Fidanlık mahallesinde genellikle Gaziantep’in köylerinden göç edenler yaşıyor.

Biraz sonra Ahmet Zehiroğlu katılıyor sohbete, oda amca oğlu gibi dolmuş şoförü. Aile hep Fazilet ve Saadet Partisine oy verirmiş. “Bu kez AKP cazip geliyor” diyor.

“Ben aslen Kilisliyim, yıllardan beri Gaziantep’te yaşıyorum” bir seçmen neden Celal Doğan’a oy vereceğini şöyle açıklıyor: “Adam iyi çalıştı. Belediyecilikte çalışkan ve üretken olmak önemlidir. Şimdiye kadar Celal Doğan gibi çalışan bir belediye başkanı görmedim. Gaziantep’i Türkiye’ye ve dünyaya tanıtan Celal Doğan’dır. Kim ne derse desin. Bir tek suyun biraz pahalı olmasından şikayetçiyiz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *