ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep’in başarısı birlik ve beraberlikten kaynaklanıyor

Gaziantep’in başarısı birlik ve beraberlikten kaynaklanıyor
YAYINLAMA: 27 Nisan 2023 / 14.59
GÜNCELLEME: 27 Nisan 2023 / 14.59
GTO yönetim kurulu başkanı Mehmet Aslan ile meclis başkanı Mustafa Geylani, Gaziantep’in kurtuluş savaşında verdiği savunmanın dünyada bir örneğinin bulunmadığını, Gaziantep’in bugün aynı mücadeleyi ekonomik alanda verdiğini kaydetti.

Gaziantep’in kurtuluşunun 82. yıl dönümü dolayısıyla ortak açıklama yapan Aslan ve Geylani, Gaziantep’in ekonomik bir başarıya, birlik ve beraberlik içerisinde ulaştığını belirterek, “Gaziantep’te onun adına Türk tarihine altın harflerle yazdıran, vatan ve millet sevgisinden her zaman hür yaşama aşkından başka silahları olmayan Gazianteplilerin destanıdır. Gaziantep savunması, milli mücadele tarihimizde yiğitlik, kahramanlık ve fedakarlık parlak ve şerefli bir sayfasıdır” dediler.

Açıklamada şunlara yer verildi: “Bugün Gaziantep insan ailesi, işadamı, esnafı, tüccarı, işçisi, yöneticisi, köylüsü el ele vererek bundan 82 yıl önce verilen çaba ve savunmanın bir örneğini ekonomi alanında vermeye çalışmaktadır. Ve bunda da başarılara imza atmışlardır. Kurtuluş mücadelesini veren atalarımız eğer bugün yaşasalardı, evlatlarıyla gurur duyarlardı. Bugün Gaziantep ekonomide modern kent olarak örnek alınıyorsa, bunun temelinde yatan birlik ve beraberliktir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *