ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep’in gündemi eğitim

Gaziantep’in gündemi eğitim
YAYINLAMA: 13 Nisan 2023 / 17.00
GÜNCELLEME: 13 Nisan 2023 / 17.00
Eğitimde başarısızlığı içime sindiremiyorum

Sanayi ve ticarette ön saflarda yer alan Gaziantep’in, eğitim alanındaki başarısızlığı, İl Genel Meclisi’nin son oturumuna da damgasını vurdu.

İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kındıra, toplantıya katılan vali yardımcıları, kaymakam ve müdürlere hitaben yaptığı konuşmada, Gaziantep’in eğitim alanındaki geri kalmışlığını içine sindiremediğini söyledi.

Eğitimi seviyesini artık konuşmayalım yükseltelim

Öğretmenler gününü kutlamak, yılın öğretmenini seçmek ve benzeri faaliyetlerle eğitim alanında bir yere varılamayacağını vurgulayan Kındıra, “Almanya ikinci Dünya Savaşı’na çıktığında, pek çok konuya öncelik verdi. Fakat öncelik verdiği konularla ülke bir yere varacak durumda değil. Bunların ardından eğitimi öncelikli sorun olarak belirler ve geldiği seviye dünyadaki pek çok ülkeyi kıskandıracak boyuttadır” dedi.

Eğitim ve sağlık sorununun üzerine gidelim

“Biz eğitim sorununu onlardan çok ama çok önce tespit ettik. Senelerdir öncelikli sorunumuz sağlık ve eğitim diye yineler dururuz” diyen Kındıra, “Ben burada müdürlerden ve Gazianteplilerden özellikle rica ediyorum, ne olur sağlık ve eğitim konusu yalnızca konuşmakla kalmasın, bu işin üstüne gidelim. Yılın öğretmenini seçiyorsunuz, yılın annesini seçiyorsunuz, özel günler kutluyorsunuz, ancak sorunun üzerine gidilmiyor. Lütfen gerçekçi faaliyetler yürütün. Düşünelim ve olayların üzerine gidip, çözümler geliştirelim. Bakın Kilis Gaziantep’ten ayrılan bir il. Yeni bir kent, hala çok fazla eksiklikleri var. Ancak Kilis bile eğitimde 30. sıradayken, ben Gaziantep’in 50. sırada olmasını içime sindiremiyorum. Bu çok acı bir olay” diye konuştu.

İl Genel Meclisi‘ndeki gündem maddelerinin ardından vali Lütfullah Bilgin, il genel meclis üyelerine çalışmalarından ötürü şükran plaketi verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *