ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep’in sorunları dile getirildi

Gaziantep’in sorunları dile getirildi
YAYINLAMA: 26 Nisan 2023 / 16.00
GÜNCELLEME: 26 Nisan 2023 / 16.00
Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye’nin geleceği konulu konferansta, Gaziantep’in sorunlarını dile getirildiği bildirildi. Gaziantep’in bu konferansta vali yardımcısı başkanlığında ki yedi kişilik bir heyetle temsil edildiği belirtildi.

Gaziantep’in bugünü ve geleceğini ilişkin değerlendirmelerde bulunulan konferansta, özetle şu görüşlerin dile getirildiği kaydedildi:

“Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin her türlü ihtiyacını karşılayan Gaziantep, büyük ölçekli yatırımlardan yeteri kadar pay alamayanken konumundadır. Marka ve model şehir Gaziantep’in Sanayi ve ekonomik gelişim içsel ve dışsal faktörlerden etkilenmektedir. Yerinden yönetim, bölgenin ve Gaziantep’in sorunlarının çözümünde önemli bir adım olacaktır. Bölgesel kalkınma ve yerel idarelerin yetkilerinin artırılmasıyla Gaziantep’in gelişimine önemli bir katkı sağlanacaktır. Gaziantep’in sorunlarının başında nüfus artışı ve göç gelmektedir. Sanayileşme ve göç hızındaki düşüşe rağmen önümüzdeki 10 ve 20 yıllık dönemde Gaziantep çekim merkezi olmaya devam edecektir. Bu gelişmeler beraberinde sorunları da getirecektir. Bu sorunlara çözüm bulunması gerekiyor.”

Konferansta Gaziantep’i temsil eden heyette GTO Genel Sekreteri, GSO Genel Sekreteri, organize Sanayi Bölgesi Genel Sekreteri, İl Sağlık müdürü, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi ile tarım il müdürünün yer aldığı ifade edildi.           

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *