ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Gaziantep'in sorunlarını çözmeye çalışacağız”

“Gaziantep'in sorunlarını çözmeye çalışacağız”
YAYINLAMA: 17 Aralık 2023 / 22.17
GÜNCELLEME: 17 Aralık 2023 / 22.45

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararnamesiyle İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığından Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Kazım Arapoğlu, “Kendimle ve toplumla barışık bir insanım. Sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarıyla birlikte Gaziantep’in sorunlarını çözmeye çalışacağız” dedi.

Gaziantep bildiğim bir şehir

Arapoğlu, Gaziantep’e atanmasının kendisi için sürpriz olduğunu ancak Gaziantep’te görev yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Gaziantep'in sorunlarının Akdeniz bölgesindeki illerde karşılaşılan sorunlarla benzerlik gösterdiğine dikkat çeken Arapoğlu, “Gaziantep benim bildiğim bir şehir. Akdeniz illeriyle sorunları birbirine çok yakın. Çevre illerden çok göç almış, bu nedenle suç oranı da ne yazık ki çok yüksek” diye konuştu.

Kendisiyle ve toplumla barışık bir insanım

Kentin sorunlarının çözümü için sivil toplum örgütleri ile çalışmanın önemli olduğunu vurgulayan Arapoğlu şunları söyledi: “Kendisiyle ve toplumla barışık bir insanım. Sivil toplum örgütleriyle diğer kamu kurumlarıyla birlikte kentin sorunlarını çözmeye çalışacağız. Yargı üyeleri olarak bizim suçu önleme görevimiz yok. Ancak suçun önlenmesi konusunda yapılacak çalışmalara bizler de yargı mensupları olarak destek vereceğiz”

Genç mahkum ve tutuklular için atölye aranıyor

Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla bazı iş kollarında çalışmalar yapacaklarını anlatan Arapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cezaevinde kalan gençlerimizin topluma tekrar kazandırılması gerekiyor. Bu nedenle bölgeyle uyumlu iş kollarında çalışmalar yapacağız. Ancak öncelikle bu konuda atıl bir bina bulmamız gerekiyor. Bulduğumuz binayı atölye olarak kullanacağız. Böylece cezaevinde kalan gençlerimiz Gaziantep’te faaliyet gösteren sektörlerde üretim yaparak hem bu sektöre destek verilmiş olacak hem de gençlerimiz topluma kazandırılmış olacak” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *