ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantepli çocuklar da Aycan’la tanıştı

Gaziantepli çocuklar da Aycan’la tanıştı
YAYINLAMA: 14 Şubat 2022 / 14.30
GÜNCELLEME: 14 Şubat 2022 / 14.30
Aygaz, dikkatli çocuk kazalara karşı bilinçlendirme kampanyası ile Gaziantep’teki çocuklarla buluştu.

Aygaz’ın 2002 yılının Nisan ayında başlattığı dikkatli çocuk kampanyası Türkiye turuna devam ediyor. Çocukların sevgilisi haline gelen kampanya maskotu Aycan, Gaziantep’teki çocuklarla da buluştu. Aygaz dikkatli çocuk ekipleri, 20 30 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep merkezi ile Kilis ve  Nurdağı’ndaki ilköğretim öğrencilerine deprem, yangın, trafik, ev ve okul kazaları ile ilk yardım uygulamaları hakkında bilgilendirdi.

Kampanya kapsamında bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanında 160’ın üzerinde okul ziyaret edildi ve yaklaşık 78.000 öğrenciye ulaşıldı. Bu yıl tamamlanacak üçüncü etabın sonunda 100.000 çocuğun kazalara karşı bilinçlendirilmesi hedefleniyor. 14 Nisan 2003 tarihinde başlayan ve özellikle doğu illerini kapsayan üçüncü etap boyunca Kayseri, Mersin, Elazığ, Hatay, Diyarbakır, Adana ve Adıyaman illerindeki okullar ziyaret edildi. Üçüncü etabın son durağı ise Gaziantep oldu.

Dikkatli çocuk kapsamında, kampanyanın hedef kitlesi olan 1, 2,3 ve 4’üncü sınıflarda öğrenim gören öğrencilere konularında uzman kişilerden oluşan dikkat çocuk ekipleri tarafından seminerler veriliyor. Uzmanlar tarafından eğlenceli bir ortamda verilen eğitimlerin ardından kampanyanın maskotu Aycan tarafından monopol oynatılan çocuklar, böylece bilgilerini pekiştirmiş oluyor. Eğitim sonrasında çocuklara konu ile ilgili broşürler, dikkatli çocuk sertifikası ve çeşitli hediyeler veriliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *