ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantepli tiyatro severler ayda dört oyun izleyebiliyor

Gaziantepli tiyatro severler ayda dört oyun izleyebiliyor
YAYINLAMA: 11 Temmuz 2024 / 13.23
GÜNCELLEME: 11 Temmuz 2024 / 13.23

Gaziantep Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde yılın ilk oyunu: "Çok Bilen Çok Yanılır"

Gaziantep Devlet Tiyatrosu Sahnesi, her ay dört tiyatro oyununu tiyatro severlerle buluşturuyor. Sezonun ilk oyunu olan 'Memurin Faslı'ndan bu yana tüm oyunların büyük ilgi gördüğünü belirten Gaziantep Devlet Tiyatrosu Turne İdarecisi Mustafa Kalıç, Gaziantepli tiyatro severlerin oyunların pek çoğunu ayakta alkışladığını söyledi.

"Bahçemdeki Ayı'yı 2 bin kişi izledi

Gaziantep Devlet Tiyatrosu Onat Kutlar Sahnesi'nde Refik Erduran'ın yazdığı, Kemal Başar'ın yönettiği Bahçemdeki Ayı' adlı oyunun yaklaşık 2 bin kişi tarafından izlendiğini belirten Kalıç, "Zorbalığa ve haksızlığa baş kaldıran manik depresif bir kadının eğlenceli öyküsünü anlatan ve yüzde 100 doluluk oranında izlenen Bahçemdeki Ayı'yı Gaziantepli sanatseverler ayakta alkışladı" dedi.

23-24-25 Aralık'ta "Karagöz" sahnelenecek

Kalıç, "Gaziantep Devlet Tiyatrosu, 2004/2005 sezonu- nu Memurin Faslı adlı oyunla perdesini açtı. Bugüne kadar 'Tepegöz', 'Sersemler Evi', 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz', 'Büyük Aşkların Sonuncusu', 'Paşaların Paşası', 'Altın Kız' ile 'Bahçemdeki Ayı' sahnelendi ve izleyiciler tarafından tüm oyunlar büyük beğeni topladı. Bu hafta ise yine Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Mustafa Mutlu'nun oynadığı 'Karagöz' adlı çocuk oyunu 23-24 ve 25 Aralık'ta üç kez sahnelenecek" dedi.

Yılın ilk oyunu: "Çok Bilen Çok Yanılır"

Geçen sezon olduğu gibi bu tiyatro sezonunda da Gaziantepli tiyatro severlerin her hafta dört tiyatro oyunu izleyeceklerini belirten Kalıç, Ocak ayı içerisinde sahneye konulacak oyunları şöyle açıkladı: "Antalya Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahneye koyacağı 'Çok Bilen Çok Yanılır 6-7-8 Ocak'ta, Konya Devlet Tiyatrosu'nun sahneye koyacağı 'Ana Hanım Kız Hanım' 13- 14-15 Ocak'ta, bu sezon ikinci kez Gaziantep'te sahnelenecek olan 'Altın Kız' 17-18 Ocak'ta, İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahneye koyacağı Boyacı' ise 27-28-29 Ocak'ta sahnelenecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *