ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantepli tiyatroyu sevdi

Gaziantepli tiyatroyu sevdi
YAYINLAMA: 18 Nisan 2023 / 15.25
GÜNCELLEME: 18 Nisan 2023 / 15.25
Her hafta Türkiye genelindeki en iyi oyunlardan birinin sahnelendiği Gaziantep Devlet Tiyatrosu’nun Gaziantepliler tarafından çok benimsendiği, doluluk oranının %95-99 olduğu belirtildi.

İyi ki Gaziantep’te devlet tiyatrosu sahne açtı

Devlet tiyatrosunun doluluk oranının pek çok yerleşik tiyatrodan fazla olduğunu belirten Gaziantep Devlet Tiyatrosu müdürü İsmail Kurt, “İyi ki Gaziantep’te devlet tiyatrosu sahne açtı. Şu ana kadar ki oyunlarda doluluk oranı %95-99 bu rakam çok sevindirici. Bunda Gaziantep’in tiyatroya duyduğu özlemin yanı sıra kaliteli oyunların sahneleniyor olmasının da büyük payı var. Yerleşik tiyatroya sahip illerde bir ay boyunca aynı oyun sahnelenirken, Gaziantep’te her ay dört ayrı oyun sergileniyor. Gaziantepli bir ayda dört ayrı kaliteli oyun izleme şansına sahip. Buda tiyatroya olan ilgiyi arttırıyor. Ancak sonuç ne olursa olsun tiyatronun %95-99 oranında dolu olması çok sevindirici. Dilerim önümüzdeki aylarda Gaziantep, yerleşik tiyatrosuna da kavuşur” diye konuştu.

Demir, seyircisiyle buluşuyor

Gaziantep Devlet Tiyatrosu’nun aralık ayı programında yer alan Ankara Devlet Tiyatrosu‘nun sahnelediği “Demir” adlı oyun bugün tiyatro severlerle buluşuyor. Rona Munro’nun yazdığı, Eray Eserol’un dilimize çevirdiği, Kazım Akşar‘ın yönettiği oyunun: Dekoru Ethem Özbora, kostümü Gülümser Erigür, ışığı Ersen Tunççekiç tarafından hazırlandı.

Fay’ı Tülay Bursa’nın canlandırdığı oyunda diğer rolleri: Devrim Yakut Urağ, Gülçin Yaşaroğlu ve Altan Görüm paylaşıyor.

Rejisör Akşar oyun için, “Fay’ı için önemli olan insanların içindeki hapsedilmiş duygular, hapsedilmiş düşünceler, hapsedilmiş kısır ilişkiler. Ona göre, insanlarla konuş, aşık ol, bunu sık yaşa, seviş, sevdiğin şeyleri yap. Eğlen, iç, bundan tat al. Bencil diyebilir miyiz? Evet! Böylesine dolaşabiliriz oyunda. Oyuncularla bunları konuşalım. Haydi hayırlısı, iyi maceralar!” diyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *