ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantepli tüketici bilinçli değil

Gaziantepli tüketici bilinçli değil
YAYINLAMA: 04 Temmuz 2023 / 16.31
GÜNCELLEME: 04 Temmuz 2023 / 16.32
Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanı Sedat Yıldız, Gaziantepli tüketicilerin garanti belgesi ve fiş isteme konusunda yeterince bilinçli olmadığını söyledi.

Yıldız, tüketicilerin alışverişlerinde fiş ve garanti belgesi almasının malın ayıplı çıkması durumunda itiraz etmeleri açısından önemli olduğunu ifade etti.

Tüketicilerin aldıkları mal ve hizmetlerde olumsuz bir durumla karşılaşmaları durumunda haklarını aramaları ve gerekli mercilere şikayette bulunmaları gerektiğini vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu: “Tüketicilerin haklarını araması tüketici haklarının Türkiye’de yerleşmesi açısından çok önemli. Ayıplı mal alan tüketicinin bu konuda uğradığı zarar için şikayette bulunması benzer mağduriyetleri önlemek açısından da gerekli. Ayıplı mal konusunda üreticiye ya da satıcıya yaptığı itirazı sonuç vermeyen tüketiciler 80 il merkezindeki Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüklerine başvurarak haklarını arayabilirler”

Yıldız, başvuruların bilirkişi incelemesi gerektiren hariç en geç 1 ay içinde çözüldüğünü belirterek, yapılan işlemler konusunda tüketiciden herhangi bir ücret alınmadığını kaydetti.

Tüketici haklarını korumak için kurulan derneklerle de işbirliği içinde çalıştıklarını ifade eden Yıldız, “Derneklere ayıplı mallar için şikayetçi olanlarda oluyor.  Dernekler bize bu konuda ihbarda bulunuyor ya da şikayetçiyi bize yönlendiriyor” dedi.

Yıldız, kendilerine Alo Tüketici Hattı 175 ve şahsen yapılan tüketici başvurularının, daha çok kalorifer kazanı, otomobil, buzdolabı, asansör, klima, çamaşır makinası, bilgisayar, mobilya, devre tatil ve kredi kartı gibi konularda olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *