ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantepliler tek çatı altında toplanacak

Gaziantepliler tek çatı altında toplanacak
YAYINLAMA: 06 Temmuz 2023 / 23.21
GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2023 / 23.23
Türkiye’nin ve dünyanın değişik yerlerinde faaliyet gösteren ”Gaziantep Kültür ve Dayanışma Dernekleri” nin Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan başkanlığında yapılan toplantıda federasyon kurma kararı alındı. Doğan, kurulacak olan federasyonun Gaziantep kültürünü yurt içinde ve yurt dışında daha iyi tanıtacağını söyledi.

Doğan başkanlığında yapılan toplantıya İstanbul Kadıköy’de faaliyet gösteren Gaziantep Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İnal Aydınoğlu, Almanya Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sıtkı Palabıyık, Ankara Gaziantepliler Derneği Başkan Yardımcısı Gani Uncugil, Mersin Gaziantep Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Karalar ve İstanbul Gaziantepliler derneği Genel Sekreteri M. Sait Erdem de katıldı.

Gaziantep kültürü ekseninde

bir federasyon kuruluyor

Amaçlarının Türkiye ve yurt dışındaki Gaziantepli’ leri bir araya getirmek ve federasyon çatısı altında toplayarak dayanışma ve iletişimi arttırmak ve Gaziantep kültürünü daha iyi tanıtmak olduğunu belirten Doğan, “Çeşitli yerlere çeşitli federasyonlar kurulabilir. Bu federasyonların çoğu ya etnik siyasi yapılıdır veya başka amaçla kurulur. Bu tamamen Gaziantep kültürü ekseninde yapılacak bir federasyon çabasıdır. Onun için Gaziantep halkına bu konuyu duyurmayı görev bildik. Bundan sonra Gazianteplilerin kent dışında ve ülke dışındaki yakınları federasyon çatısı altındaki kuracakları iletişim ağıyla birbirleriyle haberleşme, iletişim sağlama, dayanışma özelliklerini ön plana çıkarma şansına kavuşacak. Belki de zaman zaman Gaziantep kültürünü, etkinliklerini dünyaya duyurabilecektir. Örneğin İstanbul kültür derneğimizin ve yıllardan beri geleneksel hale getirmiş olduğu Kadıköy’de özgürlük parkındaki şenliklere 30-40 bin insan katılıyor. 10 binlerce Gaziantepli olmayan insan gelip Gaziantep mutfağını orada görebiliyor, kültürünü daha yakından tanıyabiliyor. Bu etkinliklerle başka kentlerin insanı Gazianteplilerin yaptığına imrenmeye başladı” diye konuştu.

Öncelikli amaç eğitimli ve bilinçli insan yetiştirmek

Tüm Gazianteplilerin örgütlenerek Türkiye ve dünya genelinde Gaziantepliler lobisi kurması gerektiğini belirten İstanbul Gaziantepliler kültür ve Dayanışma Derneği başkanı İnal Aydınoğlu da “Örgütlenmemiz ve Türkiye genelinde bir Gaziantepliler lobisi oluşturmamız gerekli. Gaziantepliler lobisi oluşturduğumuz zaman herkes layık olduğumuz değeri verir, yakın olur ve o güçle Gaziantep’i daha iyi tanıtırız. İstanbul'da yaşayan çok değerli öğretim üyelerimiz var. Onlar birara, bir birlik oluşturdular. Gaziantepli öğretim üyeleri her ayın üçüncü cuması toplanırlar. O toplantıların sonucu İstanbul üniversitesinin rektör seçimi yapılacak olsa bir de Gaziantep’in fikrini alalım diyorlar. Neden? Gaziantepliler bir araya gelen bir güç. Bizim de mutlaka İstanbul da ve Türkiye genelinde bu güce ulaşabilmemiz bu birlikteliği sağlamamız gerekli” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *