ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep'te eğitim ekmek kapısı olarak görülmüyor

Gaziantep'te eğitim ekmek kapısı olarak görülmüyor
YAYINLAMA: 07 Ocak 2024 / 19.24
GÜNCELLEME: 07 Ocak 2024 / 19.25

Milli Eğitim Müdür Vekili Erol Bağ, Gaziantep’te eğitimin mutlak ekmek kapısı olarak görülmediğini söyledi.

Gerileme ve başarısızlık sosyal, kültürel ve ekonomik nedenlere bağlı

Bağ, Gaziantep’in, son ÖSS’de puan yönünden başarı sıralamasında 36. sıradan 38. sıraya gerilediğini belirterek, bu gerilemenin ve başarısızlığın sosyal, kültürel ve ekonomik nedenlere bağlı olduğunu savundu.

Erken yaşta hayata atılma isteği var

Gaziantep’te hayata erken yaşta atılma isteği olduğunu kaydeden Bağ, şunları söyledi: “Genelde eğitim, mutlak ekmek kapısı olarak görülmüyor. Ara iş gücünde istihdam edilen gençler, işe girdikten sonra okumak istemiyor. Erken yaşta hayata atılma isteği var. İşkollarında daha çok aile şirketleri göze çarpıyor. Burada da yönetim babadan oğula geçiyor. Böylece, okuma isteği ikinci plana düşüyor. Bunun yanı sıra kız öğrencilerin büyük oranda devamsız olması da başarıyı etkileyen bir başka unsur”

Göç yüzünden derslik ihtiyacı karşılanamıyor

Gaziantep’e son yıllarda göç edenlerin sayısının fazla olduğunu ifade eden Bağ, var olan derslik sayısının her yıl yüzde 10 oranında artmasına karşın derslik ihtiyacının giderilmediğini bildirdi.

Bağ, Gaziantep’te yaklaşık 10 bin öğretmenin görev yaptığını, ancak bazı branşlarda öğretmen açığı yaşandığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *