ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep’te ilk kez müzayede düzenleniyor

Gaziantep’te ilk kez müzayede düzenleniyor
YAYINLAMA: 12 Ekim 2023 / 17.51
GÜNCELLEME: 12 Ekim 2023 / 18.05
Cem Ertan ve Nursen Zelenzi, Anadolu’da ve Gaziantep’te düzenleyecekleri ilk müzayede için heyecanlı bir bekleyiş içinde. Tek istedikleri Gaziantepli sanatseverlerin müzayedeye ilgi göstermesi.

Cemre Antika Müzayede firmasının İstanbul dışında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ilk kez düzenleyeceği müzayedede Hakkı Karayiğitoğlu’nun 1 milyon dolar değer biçilen 3 heykeli ile Ayşe Sıdıka Hanım tarafından yapılan Sadullah Paşa tablosu da satışa sunulacak.

Neden tüm etkinlikler İstanbul’da düzenleniyor?

Cemre Antika Müzayede firması sanat danışmanı Cem Ertan, Gaziantep’te müzayede düzenleme fikrinin kendileri için heyecan verici olduğunu söylerken, “Bu tür etkinlikler Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da da düzenlenmeli ki bu yörelerde de koleksiyonerler olsun. Neden bu tür etkinliklerin tümü İstanbul’da yapılsın. Tüm eserleri Anadolu’daki ilk müzayedemiz olması nedeniyle İstanbul’dan daha ucuza satışa sunacağız” diye konuştu.

120 parça eser zırhlı araçla getirildi

Güven Hayat sponsorluğunda GAGİAD ile işbirliği ile yarın saat 19:00’da Grand Otel Yakut Balo Salonunda düzenlenecek olan müzayedede, aralarında Adil Doğançay ve Seyfi Taray gibi ressamların eserlerinin de bulunduğu 120 parça satışa sunulacak. Ertan, eserlerin İstanbul’dan Gaziantep’e zırhlı araçla getirildiğini söylerken, “Bundan sonra Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da da müzayede düzenlemeyi düşünüyoruz. Çok iyi hukuk ve mali danışmanlarla çalışıyoruz. Müzayedede satılan tüm ürünlerin faturası ve istenen ürünler için garanti belgesi veriyoruz. Eserler teklif usulü satışa sunulacak” diye açıklama yaptı.

Gaziantep medeniyetler merkezi

İstanbul’dan bazı gazetecilerin de katılacağı müzayedeye Gaziantepli sanat severleri ilgisini beklediklerini söyleyen Ertan, müzayedeye ayrıca İstanbul Barosu Avukatlarından Niyazi Paksoy ile Prof. Arif Esin’in de katılacağını açıkladı ve “Gaziantep ünlü medeniyetlere beşiklik etmiş bir bölge ve artık sanata da yatırım yapılması gereken bir kent.” Bu nedenle Gaziantep’teki müzayedeyi çok önemsediklerini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *