ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep'ten patriotlar geçti

Gaziantep'ten patriotlar geçti
YAYINLAMA: 08 Kasım 2021 / 18.18
GÜNCELLEME: 08 Kasım 2021 / 18.18
Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan 52 araçlık konvoy olağanüstü güvenlik önlemleri arasında Gaziantep'ten geçti.

Patriotları görüntüleyen gazeteciler gözaltına alındı.

Türkiye'nin hava savunmasını güçlendirmek amacıyla Hollanda'dan İskenderun Limanı'na getirilen Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan konvoyun Gaziantep'ten geçişi sırasında olağanüstü güvenlik önlemi alındı. Konvoyu görüntülemek isteyen bazı gazeteciler ve ilgili gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Otoyoldan geçiş yaptılar

Diyarbakır ve Batman'a konuşlandırılması üzere İskenderun Deniz Destek Kıtaları Komutanlığı'ndan yola çıkarılan Patriot Hava Savunma sistemlerini ilişkin araç-gereç ve diğer malzemeleri taşıyan 52 araçlık konvoyun Gaziantep'ten geçişi sırasında olağanüstü güvenlik önlemi alındı. Konvoy, Gaziantep’e girmeden Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolundan transit geçiş yaptı. Konvoyda Amerikan askeri araçlarının yanı sıra Hollanda bayraklı asker ve araçların olduğu görüldü. Askeri araçların geçişi sırasında, yol iki taraflı trafiğe kapatıldı.

Gazeteciler komutanının emri ile serbest bırakıldı.

Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan konvoyu görüntülemeye çalışan basın mensuplarına Türk askerleri engel oldu, görüntü çekilmesine izin vermeyen askerler, ısrar eden bazı gazetecileri gözaltına aldı. Gözaltına alınan gazeteciler, askeri araca bindirildiği esnada, geçiş sağlayan komutanının emri ile serbest bırakıldı. Patriotları taşıyan askeri araçlara, trafik ekiplerinin yanı sıra çok sayıda askeri araç eskortluk yaptı. Askeri araçlarda, ilk yardım ve ambulansların da olduğu görüldü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *