ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GAZÜ, Ekinci ile yeni sayfa açacak

GAZÜ, Ekinci ile yeni sayfa açacak
YAYINLAMA: 06 Kasım 2023 / 13.26
GÜNCELLEME: 06 Kasım 2023 / 13.26
Gaziantep Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimine katılan 7 aday arasından, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Ekinci en çok oyu aldı. GAZÜ Atatürk Kültür Merkezinde yapılan rektörlük seçiminde, 261 öğretim üyesi oy kullandı.

Filiz'in adayı Durdu Öner 27 oy alabildi

Seçimlerde 2 oy geçersiz, 2 oy boş çıktı. Seçim sonunda, Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Ekinci 84, Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun 48, Kilis Muallim Rıfat Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Celkan 38, Tıp Fakültesi Ortopedi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akif Güleç 31, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner 27, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erez Söylemez 16, GAZÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Özsabuncuoğlu 13 oy aldı.

Laiklik başta olmak üzere cumhuriyetin temel ilkelerinden ödün verilmeyecek

Rektör adayları arasında en yüksek oyu alan Prof. Dr. Erhan Ekinci, seçimlerin demokratik ortamda yapıldığını belirterek şöyle konuştu: “Son derece heyecanlı ve gururluyum. Bana güvenen tüm öğretim üyesi arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra hedefim GAZÜ’yü daha yüksek seviyelere çıkartmak, uluslararası bir üniversite modeli yaratmak olacak. Laiklik ilkesi başta olmak üzere cumhuriyetin temel felsefesinden ödün vermeyecek bir rektör olmayı umut ediyorum”

İstiklal marşı okunmadı saygı duruşu olmadı

Rektörlük seçimlerinin yapıldığı Atatürk Kültür Merkezi dün gergin anlara sahne oldu. Sabahın erken saatlerinde rektör adaylarını belirlemek için toplanan öğretim üyelerinden bir kısmı seçimin usulüne ve adayların isim sıralamasına ilişkin söz istedi. Rektör Hüseyin Filiz kimseye söz hakkı veremeyeceğini seçimin usulünün belli olduğunu söyledi.

Rektör adaylarına bile söz hakkı vermedi

Seçimlere geçilmeden önce rektör Hüseyin Filiz, Gaziantep Üniversitesi'nde 2 dönem rektörlük görevini sürdürdüğünü görev süresinin dolması nedeniyle yeni rektörün seçileceğini belirtip üniversiteye yakışır bir seçim olması temennisinde bulundu. Filiz’in yönettiği seçimlerde usul üzerinde söz isteyen Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Söylemez oy kullanacak üye listesinde yer alan isimlerin büyük bölümünde yanlışlıklar olduğunu, bunun da ileride itiraz halinde seçimlerin iptalini gerektireceğini belirterek listenin düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Ancak Filiz, Söylemez ‘in önerisini reddetti.

“Söz hakkı vermiyorum itiraz da istemiyorum”

Söylemez ‘in talebini ve itirazını değerlendirmek istemediğini belirten Filiz, “Bu talebinizi ve başvurunuzu kabul etmiyorum, usulde böyle bir şey yok. Listelerde yanlışlık yok herkes oyunu bu listeye göre kullanacak. İtiraz istemiyorum” diye konuştu. Filiz'in bu sert çıkışından sonra salonda soğuk rüzgarlar esti ve gergin bir hava oluştu. Gerginliğe rağmen söz alan Söylemez “Burası demokratik bir platformdur. Burada herkesin usul üzerinde söz söyleme hakkı var. Yaptığınız davranış demokratik değil zorbalıktır” dedi. Söylemez ‘in tepkisini dikkate almayan Filiz, seçimin söz konusu listeler üzerinden yapılacağını belirtirken, sandık kurulu üyelerinin seçimine geçti. Sandık kurulu üyeliklerine; Prof. Dr. Muzaffer Kanlıkanat, Doç. Dr. Zeki Çelen ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Civan seçildi.

Basın dışarı çıkarıldı

Oylamaya geçilmeden önce Rektör Filiz, basın mensuplarının dışarı çıkmasını, oylama sonuçlarının daha sonra yazılı olarak iletileceğini söyledi. Basın mensupları, “Dikkatlerin dağılması açısından görüntü almayalım, ancak izin verirseniz salonun bir tarafından sessizce oynamayı izleyelim” dedi.

Fakat Filiz, gerginliğin dışarı taşınmasından endişe ettiği için kesinlikle basın mensuplarının dışarıya çıkmasını istediğini belirtip, ayrıca görevlilere de basının dışına çıkartılması konusunda talimat verdi.

261 öğretim üyesi oy kullandı Özsabuncuoğlu elendi

Kısa süren bir oylamanın ardından 261 öğretim üyesi oy kullandığı bunlardan 2 oyun geçersiz, 2 oyun da boş çıktı açıklandı. 7 aday arasından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Özsabuncuoğlu’nun en düşük oy olan 13 oy aldığı için elendiği belirtilirken, Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Ekinci 84, Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun 48, Kilis Muallim Rıfat Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Celkan 38, Tıp Fakültesi Ortopedi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akif Güleç 31, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner 27, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erez Söylemez de 16 oy alarak YÖK’e gönderilecek aday adayları arasında yerini aldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *