ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gecekondu görüntüsü Gaziantep’e yakışmıyor

Gecekondu görüntüsü Gaziantep’e yakışmıyor
YAYINLAMA: 23 Temmuz 2023 / 14.33
GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2023 / 14.49
AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Asım Güzelbey, Gaziantep'in etrafı gecekondularla çevrili bir köy görünümünde olduğunu söyledi.

Güzelbey, aylardır üzerinde çalışıp ve tamamladıkları 15 projeyle Gaziantep’i dünya kenti yapacakları vaadinde bulundu.

Sanayide 6’ıncıyız, eğitimde 54’üncüyüz

Sanayisi ve canlı ekonomisiyle Gaziantep’in hak etmediği bir yerde olduğu görüşünü savunan Güzelbey, “Kent şu anda gecekondu görünümünde. Bu görünüm Gaziantep’e hiç yakışmıyor. Türkiye'nin altıncı büyük metropol kenti olan Gaziantep’te yağan bir damla yağmur yolları serden geçit vermiyor. Kaldırımlar çamurda ve birikinti sulardan geçilmiyor” dedi.

Sorunları görmezden gelmek ve saklamak bu kente kötülük olur

Güzelbey, Devlet Planlama Teşkilatı verilerine göre, Gaziantep’in Türkiye’nin 6. büyük kenti olduğunu, ancak Türkiye’de milli gelir sıralamasında 47’inci, alt yapı sıralamasında 36’ıncı, eğitimde 54’üncü. ÖSS başarı sıralamasında 36’ıncı, sağlıkta ise 39’uncu olduğunu belirtirken, “Nüfus sıralamasına göre Türkiye’de altıncı büyük kentiz. Ancak, gelişmişlik sıralamasında ise 45. sırada oluşu övünülebilecek bir tablo değildir. Çözümü hiç de kolay olmayan bu problemleri çözmek için aday oldum. Bu sorunları saklamak ya da görmezlikten gelmek kentimize ve gelecek nesillere yapılacak en büyük kötülüktür” diye konuştu.

Gaziantep dünya kenti olmalı

Kentin sorunlarının büyük olduğunu çözümü için teknik ve bürokrat grubu ile aylardır üzerinde çalışıp hazırladıkları 15 mega proje ile Gaziantep’i bir dünya kenti yapacaklarını ileri süren Güzelbey, “Bu projeler arasında, yol, su, kanalizasyon, yeni yeşil alanlar açılması, toplu ulaşımda, hafif metro yapılması, ikinci öncelik ise büyük metro projesinin başlatılması, sağlık, eğitim, gecekondu önleme alanları ve toplu konut projeleri, çöp depolama alanları ve daha temiz bir kent için temizlik sorununa köklü çözümler yer alıyor. 28 mart günü seçimleri kazanmamız halinde 29 mart sabahı uygulamaya hemen başlayacağız” dedi.

Güzelbey’in İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısına çok sayıda AKP’li de katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *