ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gelişmiş ülkeleri imrendiren bazalt taşlar çirkinleştiriliyor

Gelişmiş ülkeleri imrendiren bazalt taşlar çirkinleştiriliyor
YAYINLAMA: 10 Ocak 2024 / 19.49
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2024 / 19.55

Bu aklı size kim verdi?

 

Kent dokusuna farklı bir anlam kazandıran bazalt kaldırım bordürlerini mavi beyaza boyatan Şahinbey Belediyesi’nin toplumun pek çok kesiminden tepki aldığı belirtilirken, “Şahinbey ilçesinin yığınla sorunu dururken birkaç saat içinde kirlenip çirkin bir görüntü yaratan boyaya para verilmesine bir anlam veremiyoruz” denildi.

Hizmet yapmak adına bazalt taşları çirkinleştiriliyor

Boya masrafının, işçilerin emeğinin boşa harcamasının yanı sıra bazalt taşlarının boyanmasının çok anlamsız olduğunu belirten Mimar Doğan Özdinç, “Şahinbey belediyesinin kaldırımların mavi beyaza boyatması çok çirkin bir görüntü yaratıyor” dedi.

Özdinç, “Bu işin estetik tarafı bir de olayın teknik özelliği var ki kaldırımlarda kullanılan bazalt taşlar son derece kıymetli taşlardır. Üzerleri boyayla kapatılmayacak kadar güzel taşlar, Fransa ve Almanya gibi ülkelerde granit taşı diye kullanılıyor. Ancak biz bu taşları kendi kaynaklarımızdan kolay elde ettiğimiz için değerini bilmiyoruz. Fakat ne kadar değeri bilinmiyor da olsa her isteyen keyfine göre kent ve ilçeye ayrı bir anlam katan bu taşları dilediği renge boyamamalı. Hem de halkın tepkisine rağmen kaldırım taşları boyama işlemleri şehrin farklı yerlerinde yapıldı. Bugüne kadar bir tek insanın bu mavi beyaz boyama işleminden memnun olduğunu duymadım. Ama tepkiler diz boyu” diye konuştu.

Kentlilik bilinci oluşmamış

Kent halkının tepkisini yazılı olarak ve doğru kaynaklara belirtilmediğini, kendi aralarında söylenip küfürler etmesine rağmen ilgililere gitmediğini belirten Özdinç, “Bizim toplumumuzun garip bir özelliği var. Rahatsız olduğu konuları kendi aralarında dillendirir ancak yazılı olarak şikayetçi olmaz. Bu da duyarsız kentliliği getiriyor. Kent halkı rahatsız olduğu konuları muhatabına hatta yargıya taşınmalı. Ben de birey olarak kaldırımlardaki son derece güzel bazalt taşların mavi beyaza boyanıp anında kirlenip çirkin bir görüntü oluşturmasından rahatsız olduğum için bölge idare mahkemesine dava açmaya karar verdim. Ama İdare Mahkemesi’nin 15 gün inceleme süresi olduğunu öğrendim” dedi.

Büyükşehir Belediyesine de saygısızlık ediyor

Özdinç ana arterlerin Büyükşehir Belediyesinin inisiyatifinde olduğunu, Şahinbey Belediyesi’nin ana arterleri boyayarak Büyükşehir Belediyesine karşı da saygısızlık ettiğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *