ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gıda işyerlerinin denetimi Tarım Müdürlüğü’ne devredildi

Gıda işyerlerinin denetimi Tarım Müdürlüğü’ne devredildi
YAYINLAMA: 11 Ocak 2024 / 14.59
GÜNCELLEME: 11 Ocak 2024 / 15.00

Tarım Müdürü İbrahim Yılmaz yeni yayımlanan gıda kanunu ile gıda maddeleri satan iş yerlerinin denetim yetkisinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığına devredildiğini hatırlattı.

Yılmaz, İl Tarım Müdürlüğü’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, kanunun amacının gıda maddesi ve gıda ile temas eden ambalaj malzemeleri üreten ve satan iş yerlerinin üretim, işleme, depolama ve pazarlama sırasında gerekli hijyenik şartlara uymasını sağlamak ve denetlemek olduğunu belirtti.

Kanun kapsamında, piyasaya sürülen gıdaların izlenebilmesi için gerekli bilgileri içerecek şekilde etiketlenmesinin, açıkta ürünün satılmamasının, kırmızı biber satışının paketli olmasının ve iş yerlerinde genel temizlik kurallarına uyulması gibi usul ve esaslar olduğunu ifade eden Yılmaz şöyle konuştu: “Yasa çerçevesinde belirtilen iş yeri sorumluluğu ile ilgili hükümlere uymayan gerçek ve tüzel kişilere 5 milyar lira idari para cezası verilecek. Sağlığın korunmasıyla ilgili yasakları ihlal eden gerçek kişi veya tüzel kişiliğin yasal temsilcileri, 3 aydan 6 aya kadar hapis ve 5 milyar liradan 20 milyar nereye kadar ağır hapis cezasıyla cezalandırılacaktır”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *