ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gıda mühendisleri, sorunlarını tartıştı

Gıda mühendisleri, sorunlarını tartıştı
YAYINLAMA: 02 Şubat 2023 / 15.08
GÜNCELLEME: 02 Şubat 2023 / 15.08
Gıda mühendisleri oda ve temsilciliklerine bağlı bölgedeki gıda mühendisleri Gaziantep’te bir araya geldi.

Gıda mühendislerinin sorunlarının tartışıldığı ve çözümleri üzerinde durulduğu toplantıda konuşan gıda mühendisleri odası genel merkezi yönetim kurulu üyesi Ahmet Ölmez, TMMOB içerisinde en genç en aktif odalardan biri olduklarını, Gaziantep’te bu aktifliği göremediklerinden yakındı.

Gıda mühendisleri toplandı

M1 tepe alışveriş merkezinde GSO Fuar Merkezi’nde açılan GAPFOOD 2003 fuarı, gıda mühendislerinin toplantısına ev sahipliği yaptı. Hafta sonu gerçekleşen toplantıya gıda mühendisleri odası genel merkezi yönetim kurulu üyesi Ahmet Ölmez, Esef Özat, Gaziantep il temsilcisi Coşkun Dalgıç ile bölgedeki illerin temsilcileri ile gıda mühendisleri katıldı.

TMMOB içerisinde en genç oda

TMMOB bünyesindeki 9 mühendis grubu içerisinde en genç ve en aktif oda olduklarını, ancak bu aktifliği 170 üyesi bulunan Gaziantep’te göremediklerini belirten gıda mühendisleri odası genel merkezi yönetim kurulu üyesi Ahmet Ölmez, “Buradan 17 üyeli Tokat şehri kadar ses çıkmıyor. Bu, il temsilciliğinin çalışmıyor olmasından değil, gıda mühendislerinin ilgisiz kalmasından ve odaya sahip çıkmamasından geri geliyor. Bu kadar duyarsızlık olmaz. Oda, üyelerinin sorunlarını çözmek için, onlara meslekle ilgili bilgiyi, eğitimi vermek için, en önemlisi de hak ve çıkarlarını korumak için vardır” diye konuştu.

Gıda mühendisleri geri plana itiliyor

Gıda güvenliği ile ilgili yeni yasa çıkarılmaya çalışıldığını, ancak bu yasa da kamuya alınacak 5000 mühendis kadrosundan sadece iki bininin veteriner hekim, diğerlerinin kalan mesleklerden almasına yönelik düzenleme yapılmak istendiğini, söyleyen Ölmez, “Gıda ile ilgili yasa çıkarılıyor gıda mühendisi geri plana itiliyor. Eğer böyle bir kadro tahsis edilecekse 5000 kadronun 4000’i gıda mühendislerine ayrılmalı. Biz işletmelerin gıda mühendisi bulundurma zorunlulukları gibi hak ve çıkarlarımızla ilgili çok faal ve yoğun çalışma içindeyiz. Özellikle Avrupa birliğine hazırlanan ülkemizde gıda mühendislerinin geleceği çok daha iyi olacaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *