ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Girişimci risk alan kişidir

Girişimci risk alan kişidir
YAYINLAMA: 05 Kasım 2021 / 15.13
GÜNCELLEME: 05 Kasım 2021 / 15.13
Girişimciliğin iş bilen, yönetici, patron, kendisini kurtarmaya çalışan becerikli kişi, daima yeni fikirleri gerçekleştirmeye çalışan insanlar olduğu ifade edildi.

Girişimci başkalarının baktığı ama göremediği noktayı görür

Milli Prodüktivite merkezi Bölge Müdürü Kutlu Çakır, girişimcilikle ilgili tanımların ortak noktasının, girişimcinin başkalarının baktığı ama göremediği fırsatları görüp, onları birer işbirliğine dönüştürebilmesi ve risk almaya yatkın olduğunu söyledi.

Girişimcinin bir iş yapmaya girişen ve bundan çekinmeyen kişi olduğunu hatırlatan Çakır, “Üretim faktörlerini bir araya getirerek, İktisadi mali ve hizmet üretimi için gerekli girişimi başlatan, ayrıca üretim için gerekli finansal kaynakları ve üretimin değerlendirilecek pazarları bulan kişidir. Ekonomik değerlerin yaratılması için gereken üretim faktörleri bileşimi, biyolojik ve mekanik bir olay olmayıp, insan tarafından gerçekleştirilir. İşte insan, girişimcilik adına verdiğimiz bu işlevi ile, ekonomik değerlerin meydana getirilmesinde önemli bir katkıda bulunur” dedi.

Girişimci yenilik yapandır

Girişimcinin çağdaş toplumlardaki temel işlevinin, arda arkası kesilmeyen yenilikleri gerçekleştirmek şeklinde ortaya çıktığını bildiren Çakır şöyle konuştu: “Bu açıdan modern girişimcinin gücü yenilik yapma ve yaptığı yenilikleri iş dünyasında sonu ticari ürünlere dönüştürebilme kapasitesine dayanır. Bu bağlamda girişimci kavramı, sürekli yenilik yapan kişi ve kişiler anlamında kullanılıyor. Girişimci için bahsedilen yenilikçi nitelemesi ise, piyasaya yeni ürünlerin sunulmasıdır. Aynı zamanda yeni üretim tekniğinden yararlanma, yeni pazarlar elde etme, yeni hammadde ya da mamul madde kaynağının bulunması. Yeni bir organizasyon biçiminin gerçekleşmesi konularını kapsar. Girişimcilik, her ne pahasına olursa olsun para kazanmak demek değil. Unutulmamalıdır ki, başarı girişimci ekonomik değerler yaratarak para kazanan kimsedir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *