ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Göçük için yeni önlemler alınıyor

Göçük için yeni önlemler alınıyor
YAYINLAMA: 08 Aralık 2021 / 15.19
GÜNCELLEME: 08 Aralık 2021 / 15.19
Şahinbey belediyesinin tehlikeli durumdaki evlerin tespiti tamamlandı. Üç evin yerle bir olduğu bölgede sekiz ev boşaltıldı. Göçük sonrası patlayan su borusu yüzünden iki günden beri su alamayan Aydınbaba Mahallesi sakinlerinin yardımına, büyükşehir belediyesi itfaiye müdürlüğü koştu. Dün de GASKİ ekipleri, arızayı giderecek mahalleye su verdi.

Gerekli önlemler alındı

Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz’ün konunun üzerinde önemle durduğu ve tehlike arz eden yerlerin tespitinin ardından şimdiye kadar sekiz evi boşalttığı açıklandı. Daha büyük acıların yaşanmaması için önlemler alındığını söyleyen Başkan, “Bilindiği gibi buralar, 1950-60’larda yapılmış, 1970’lerde de mimarisi tamamlanmış yerlerdir. Bugüne kadar vatandaşın ekonomik darlığı sebebiyle yapılaşmaya göz yumuldu. Göçük burada bir insanımızın canını aldı. Daha büyük acıların yaşanmaması için önlemler alacağız. Belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Bu defa da su sorunu…

Göçük sonrası can derdine düşen Aydınbaba Mahallesi sakinleri, su borularının patlamasıyla bu defa da su sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı. Büyükşehir belediyesi itfaiye müdürlüğünün araçlarıyla gelen su vatandaşlara dağıtıldı. İki günden beri itfaiye araçlarının yardımıyla su ihtiyaçlarını karşılanabildiğini anlatan Aydınbaba Mahalle Muhtarı Ali Çiçek, “Yaşadığımız bu olay mahalleliyi derinden sarstı. İnsanlar korku içerisinde. Sağolsun Valimiz Lütfullah Bilgin, Şahinbey belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, Kaymakamımız bize gereken ilgiyi gösteriyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Celal Doğan’a da teşekkürü bir borç biliriz. İtfaiye müdürlüğüne verdiği talimatla bizi susuz kalmaktan kurtardı. Göçük sonrası su boruları patlamış” diye konuştu.

Göç başlıyor…

Şahinbey Belediyesi’nin arıza tespiti sonucu, göçük tehlikesi ile karşı karşıya kalan ve kiralık ev arama derdine düşen Kadir Topallar isimli vatandaş, “Olay anında benim iki odam yerle bir oldu. Can kaybımız yok. Ancak bu şartlar altında oturmamız mümkün değil. Belediye imar ekipleri benim evimin de tehlike alanı içerisinde olduğunu söyledi. Birkaç güne kadar yıkama gelineceğini belirttiler” diye konuştu. Mahalle Muhtarı Ali Çiçek de, “Herkes kendine kiralık ev aramaya başladı. Gücü nispetinde yer bulup gidecekler. Şahinbey Belediyesi’nden aldığımız bilgiye göre, evi yıkılacak olan kişilere 80 ila 100 metre² arasında arsa tahsisi yapılacak” dedi. İl Özel idare kanalıyla da yapımı için Gaziantep Valiliğinden yardım istenecek derken, korkularından gece yarılarına kadar nöbet tuttuklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *