ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Göçükzedeler öfkeli

Göçükzedeler öfkeli
YAYINLAMA: 20 Aralık 2021 / 14.22
GÜNCELLEME: 20 Aralık 2021 / 14.22
İki hafta önce Aydınbaba Mahallesi’nde meydana gelen göçüğe sebep olan mağaranın yanındaki evlerin 9’u Şahinbey Belediyesi tarafından yıkıldı. Bu arada aynı yerde tehlike yaratan dört ev de yıkılmak için boşaltılıyor. Evi yıkılanlar belediyenin verdiği sözü yerine getirmediğinden yakındı.

Çocuklarıyla yakınlarının evine sığınmak zorunda kalan Emine Demiralay, göçük olayından bu yana hiçbir yardım yapılmadığı için yetkililere sitem ediyor.

Verilen sözler tutulmuyor

Belediye tarafından evi yıkılan Emine Demiralay, evi olmadığı için dört çocuğu ile birlikte akrabasının yanında kaldığını belirtti. Kocasının fabrikada işçi olduğunu söyleyen Demiralay, “Belediye başkan yardımcısı Mehmet Çete, ev yapmamız için bize arsa, inşaat içinde kum, çimento, demir gibi inşaat malzemeleri almak için 2 milyar TL vereceğini söyledi. Ayrıca sokakta kalmamak için de altı aylık ev kiramızı vereceklerini belirtti. Sosyal yardımlaşma vakfından yardım alabilmek için de gerekli evrak hazırlamamızı istedi. Evrakları götürüp teslim ettim. Şimdi ne belediyeden ne de vakıftan ses seda yok, hala bekliyoruz, ne arayan, ne soran var” diye konuştu.

Telefonu satıp ev kiraladı

Bedriye Kurt ise, açıkta kaldığını, bu nedenle olduğunu cep telefonu satarak ev kiraladığını belirtti. Kurt, belediyenin henüz yardım elini uzatmadığından yakındı. Mehmet Demiralay, mahalle halkının yıllardır mağaranın içine çöp döktüğünü, biriken bu çöplerden çıkan gazın da patlamaya yol açmış olabileceğini belirtti. Bu arada mahalle sakinlerinden Yüksel Gemici, yıkım sırasında kendi evinin de yıkım kapsamında olmadığı halde zarar gördüğünü belirterek, buna rağmen belediyenin ilgisiz kaldığını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *