ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gül Brüksel’e gitti…

Gül Brüksel’e gitti…
YAYINLAMA: 12 Aralık 2021 / 17.02
GÜNCELLEME: 12 Aralık 2021 / 17.02
Başbakan Abdullah Gül, NATO’nun Patriyot füzeleri ile olası bir saldırıya karşı Türkiye’ye koruma sağladığını da anımsatarak, bugün Brüksel’de yapılacak toplantıda olağanüstü bir göç hareketi karşısında alınacak tedbirlerinde ele alınacağını bildirdi.

Görüşmeler çerçevesinde Türkiye’nin Kuzey Irak’taki pozisyonunu bir kez daha anlatacağını belirten Gül, bazı müttefik ülkelerde Türkiye’nin niyeti ile ilgili çeşitli şüphelerin ortaya çıktığını bildirdi.

Gül konuşmasında: Ne yazık ki bunlar bazen çok sesli olarak dile getirildiği için Türk ekonomisine de zararı dokunuyor. Sanki Türkiye savaşın içindeymiş gibi, sanki Türkiye Kuzey Irak’ta bir operasyon veya işgal içindeymiş gibi bir görüntü verilmiştir. Bu da özellikle turizm sektörüne çok büyük zarar verdi. Gül, bu konunun da muhatapları ile ele alınacağını ve bu beyanların Türkiye’ye verdiği zararı anlatacağını kaydetti.

Brüksel’de NATO Genel Sekreteri İle bir araya geleceğini belirten Gül, sekreterin gelecek dönemde Ankara ziyaretinin söz konusu olduğunu bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *