ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gül, iyi bir seçim

Gül, iyi bir seçim
YAYINLAMA: 05 Ağustos 2021 / 13.20
GÜNCELLEME: 05 Ağustos 2021 / 13.20
GSO Başkanı Nejat Koçer, Abdullah Gül’ün Başbakan olarak görevlendirilmesinin iyi bir seçim olduğunu belirterek, Türkiye’nin bugünkü sorunlarını taşıyabilecek ve bunların üzerine kararlılıkla gidilebilecek biri olduğunu açıkladı. Koçer, aslında ilk defa bu dönemde piyasaların başbakanın kim olacağının önüne geçtiğini vurguladı.

Birkaç gün içerisinde hükümet üyelerinin belli olmasıyla asıl icraat döneminin başlayacağını söyleyen Koçer, “Türkiye’nin önünde AB, Kıbrıs ve Irak gibi çözüm bekleyen çok önemli sorunlar var. Bakanlık sayısının 24 olarak açıklanması ve tasarrufa buradan başlanılması bundan sonraki icraatlar için önemli bir başlangıçtır. Açıklanan Acil Eylem Planı piyasaları ve reel sektörün beklentilerini kapsamaktadır. Planda çok önemli olan yıllardır çözümlenmeyen sorunlar da var. Bu sorunları aşarken özellikle özel sektöre sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde olup çözüm aranması lazım. Dileğimiz Acil Eylem Planı’nda yer alan kanunların süratle ve kararlılıkla çıkarılması.

Önümüzdeki 6 ay içerisinde hükümetin performansı, krizi aşmada ve ülkede kaybedilmiş rakamların yerine konulmasında çok önemli bir süreç olacaktır” dedi. Koçer, Türkiye’de yaşayan herkesin görevinin bu süreçte doğru yapılan işlere destek olmak, yanlış kararların da diyalog içerisinde yeniden uygun olan şekilde değiştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *