ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Güneydoğu Birlik üreticisini korumalı

Güneydoğu Birlik üreticisini korumalı
YAYINLAMA: 12 Haziran 2023 / 12.52
GÜNCELLEME: 12 Haziran 2023 / 12.56
Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu başkanı Ökkeş Şentürk, birliğin üreticiyi koruma misyonunu yeniden üstleneceğini söyledi.

Şentürk, 1940 yılından bu yana var olan Güneydoğubirlik’in uygulanan pasif ve yanlış politikalar sonucunda varlık nedeni olan üreticiyi koruma misyonundan uzaklaştığını kaydetti.

Halen 10 trilyon TL borcu bulunan birliğin, kaynak sıkıntısı nedeniyle tarımsal ürün piyasalarında bir etkinliğe sahip olmadığını vurgulayan Şentürk, “Yeniden yapılandıracağımız Güneydoğubirlik, Yakın gelecekte çifti için en büyük güvence olacak” dedi.

Şentürk, dokuz ile 13 ilçe merkezinde örgütlü bulunan birliğin 15.000’in üzerinde üyesi bulunduğunu ifade ederek, güneydoğu birliği piyasalarda daha etkin bir kuruluş haline getireceklerini ifade etti. Öncelikle zamana ve kaynağa ihtiyaçları bulunduğuna dikkat çeken Şentürk, kaynak sorununu aşmak için gayrimenkul satmaya çalıştıklarını ve hazine ile görüşmeler yaptıklarını bildirdi.

Uyutulan devi uyandıracağız

Güneydoğu birlikte geçen yılın aralık ayında yeni bir kadronun iş başına geldiğini ve bu kadronun öncelikli hedefinin uyutulan devi uyandırmak olduğunu vurgulayan Şentürk, açıklamasında şöyle sürdürdü:  “Güneydoğubirlik’e yeniden yapılandırma girişimlerimi sürüyor. Öncelikle borçtan kurtulmayı, borçtan kurtulma mücadelesi verirken aynı zamanda çiftçilerimizi de korumayı amaçlıyor. Kaynak temin Edip tüccar ve depocular yanında piyasaya girerek üreticinin antepfıstığı, mercimek ve kırmızı biber gibi ürünlerinin de elinden satın alınmasını sağlayacağız. Güneydoğubirlik yeniden üreticiye güven veren bir kuruluş olacak. Güneydoğubirlik’e üretici nezdinde kaybettiği güvenilirliği ve saygınlığı yeniden kazandıracağız. Çiftçi ürününü düşük fiyattan tüccara ya da depoculara satmak zorunda kalmaktan kurtulacak. Çiftçi Güneydoğubirlik’e güvenerek bir endişe yaşamaksızın tarımsal üretim yapacak.”

Şentürk, Güneydoğubirlik’in bölgede tarımsal üretimin dolayısıyla bölge halkının refah düzeyinin yükselmesine en büyük katkıyı yapacak kuruluş olduğunu savundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *