ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hafif raylı sistem kente farklı bir görünüm sağlayacak

Hafif raylı sistem kente farklı bir görünüm sağlayacak
YAYINLAMA: 24 Ocak 2024 / 15.56
GÜNCELLEME: 24 Ocak 2024 / 15.56

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ali Peri, Gaziantep’te yapımı planlanan hafif raylı sistemin ulaşımı kolaylaştırma yanında kente farklı bir görünüm kazandıracağını söyledi.

Peri, bölgesinin sanayi ve ticaret merkezi olan Gaziantep’te nüfus ve araç yoğunluğu nedeniyle ulaşımda ciddi güçlükler yaşandığını, bu güçlüklerin hafif raylı sistemle aşılabileceğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı planlanan hafif raylı sistemin aşama aşamada olsa bir an önce hayata geçirilmesinin zorunlu hale geldiğini vurgulayan Peri şunları anlattı: “Kent merkezi ile Başpınar Organize Sanayi Bölgesi ve Küçük Sanayi Sitesi arasındaki ulaşımda ciddi güçlükler yaşanıyor. Bu merkezler arasında ulaşımın bir an önce hafif raylı sistemle yapılması sağlanmalı. Daha sonra Serince, Kızılhisar, Karataş, Tutluk, Perilikaya ve Çıksorut semtleri hafif raylı sisteme dahil edilmeli.

Sonraki aşamada Binevler ve Batalhöyük semtlerini kent merkezine bağlayan ve Alleben deresini izleyen bir hat tesis edilmeli. Özellikle bu hat ulaşımı rahatlatma yanında 100. Yıl Atatürk Kültür parkına dolayısıyla kente farklı bir görünüm kazandıracak”

Peri, hafif raylı sistem projesinin hayata geçirilmesi için kentteki tüm kesimlerin Büyükşehir Belediyesine destek olması gerektiğini vurgulayarak, proje sayesinde motorlu araçlardan kaynaklanan gürültü ve hava kirliliğinin de önüne geçileceğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *