ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halk bilinçlenmeli

Halk bilinçlenmeli
YAYINLAMA: 24 Aralık 2023 / 17.56
GÜNCELLEME: 24 Aralık 2023 / 17.56

Baro Başkanı Zafer Okur, töre cinayetlerinin önlenebilmesi için bu cinayetlerin işlendiği bölgelerdeki halkın bilinçlenmesi gerektiğini söyledi

Cezalar caydırıcı değil

Okur, Türk Ceza Kanunu’nda yapılacak değişiklikle cezaların ağırlaştırılmasının caydırıcı olmadığını belirtti.

Eğitim ve bilinçlenme şart

Töre cinayetlerini kapsayan suçlara verilen cezaların değişikliğe gidilmeden önce de az olmadığını savunan Okur, “Ceza ağırlaştı diye vatandaş bu suçu işlemekten vazgeçmez. Bilinçlenmesi ve eğitilmesi gerekir” diye konuştu

Zihniyetler ve kafa yapıları değişmeli

Töre cinayetlerini engellemek için o bölgedeki kişilerin eğitilmesi gerektiğini ifade eden Okur, “Kültür seviyesinin yükseltilmesi gerekiyor. Değişimin bu suçların işlenmesindeki oranı düşüreceğini zannetmiyorum. Zihniyeti ve kafa yapılarını değiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Yazılı ve görsel basın etkin rol oynayabilir

Bu konuda zihniyetleri değiştirebilmek için birtakım çalışmalar yapılması gerektiğini kaydeden Okur, bu çalışmaların okullarda verilecek eğitim, halkın bilinçlenmesine yönelik yapılacak bilinçlendirme çalışmaları ile yazılı ve görsel basında konunun ele alınmasıyla sorunun büyük ölçüde çözüleceğini belirtti.

Uzun zaman gerekiyor

Okur, töre cinayetlerini engellemenin uzun zaman alacağını çünkü okullarda verilecek eğitimden ve bilinçlendirme çalışmalarından uzun bir süre sonra verim alınabileceğini de sözlerine ekledi.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *