ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halk, CHP yönetimini sınıfta bıraktı

Halk, CHP yönetimini sınıfta bıraktı
YAYINLAMA: 01 Kasım 2023 / 19.10
GÜNCELLEME: 01 Kasım 2023 / 19.10
Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, partisinin ülke gündeminden koptuğunu ve artık gündem belirleyemediğini söyledi. Cumhuriyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Doğan parti içi muhalefetin CHP’yi yeniden umut yapabilmesi için herkesin üzerine düşen özveriyi göstermesi gerektiğini söyledi.

Halkın gerçek gündemi ekonomi, işsizlik ve yoksulluk

Eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, halkın gerçek gündeminin ekonomi, işsizlik ve yoksulluk olduğunu vurgulayarak CHP’nin halkın somut sorunlarına, somut çözümler üreterek başarılı olabileceğini söyledi.

Çağdaşlığın bayraktarlığını kimseye bırakmamalıdır

Halkın, CHP yönetimini sınıfta bıraktığını belirten Doğan, “CHP, ülkeyi ve rejimi, ancak demokratik, katılımcı ve saydam bir yapıya kavuşarak koruyabilir. CHP, sosyal devletin, demokrasinin, çağdaşlığın bayraktarlığını kimseye bırakmamalıdır” dedi.

Genel başkan değişmezse halk partiyi gömecek

Doğan, CHP’nin ülke gündeminden koptuğunu, artık gündem belirlenemediğini ifade ederek “Eğer partide yönetim değişmezse halk, Genel Başkanı götürmek için bir kez daha partiyi gömecek” diye konuştu. Doğan siyasetteki en tehlikeli iki hastalığı, asker üzerinden siyaset yapmak ve askere dayanarak siyaset yapmak şeklinde sıralayarak, “Ülkeye ve rejime iyilik yapmanın yolu, halkın somut gündemine yönelik siyaset yapmaktan geçiyor. Kıbrıs'ta, türban da suni gündemler. Ama son 20 yıldır CHP, dışıyla değil içiyle ilgilendiği için ülke ve dünyayla irtibatı kalmadı. Oysa bunun tersi olmalı” dedi.

Türkiye'nin koşulları 1919 koşullarından daha da kötü

Türkiye’nin koşullarının, 1919 koşullarından daha kötü olduğunu öne süren Doğan, yakın işbirliği içinde olduğu CHP İstanbul Milletvekili Kemal Derviş’in de, “Mutlaka üretime talip olduğunu”, genel başkanlığı kesinlikle düşünmediğini söyledi.

Baykal koltuğu bıraksın

“Derviş’in birikimi, Türk sosyal demokrasisine katkıda bulunabilir. Derviş, Türk siyasetinde yararlanılması gereken bir isimdir diyen Doğan, “CHP’de hukuk ve demokrasinin egemen olması, on binlerce yetişmiş insanın partiden içeri rahatça girip eşit yarışma hakkını elde etmesi durumunda, partinin iktidar seçeneği olacağını anlattı.

İşsizlik, eğitim, yoksulluk gibi konularda somut projeler üretilmelidir

Doğan, “Türkiye ile ilgilenmek yerine, sadece partiyle ilgilenirseniz, bir süre sonra Türkiye’de sizi unutur” diyerek CHP’nin açılım yapmasının önemine işaret etti. Genel başkanı delegelerin değil, çok iyi tanımlanmış, sağlıklı üyelerinin seçmesi gerektiğini ifade eden Doğan, seçim kaybeden genel başkanın, Avrupa ülkelerinde görüldüğü gibi koltuğu bırakmasını önerdi. Doğan, umut ve iktidar seçeneği olmak için, CHP’nin işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, eğitim, sağlık, yargı gibi temel konulardaki somut projelerini halka açıklamasının önemine değindi.

Herkes üzerine düşen görevi yapmalı

Parti içi muhalefetin CHP’yi yeniden umut yapabilmesi için herkesin üzerine düşen özveriyi göstermesi gerektiğine işaret eden Doğan, partideki yönetim değişikliğinin de saygın biçimde yapılmasının şart olduğunu söyledi. Celal doğan partinin sorununun ‘sen git ben geleyim’ olmadığını, bunu çok aştığını vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *