ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halk gününde bu kez tinerciler gündemdeydi

Halk gününde bu kez tinerciler gündemdeydi
YAYINLAMA: 24 Aralık 2021 / 14.26
GÜNCELLEME: 24 Aralık 2021 / 14.26
Her hafta Çarşamba günleri düzenlenen halk gününde yetkililer ilginç taleplerle karşılaşıyor. Vali Yardımcısı Müfit Yavuz, iş isteyen Zeki Çelikkol isimli bir vatandaşa, “İş var da vermiyor muyum, git hamallık yap” dedi.

Bu arada bazı vatandaşlar mahallelerinin tinercilerinin meskeni haline geldiğini belirterek, öğrencilerin ve geç saatte işten eve gelenlerin önlerine çıkıp bıçak zoruyla para aldıklarını ifade etti.

İş isteği gerginlik yarattı

Valilik tarafından, halkın sorunlarının dinlenmesi amacıyla her hafta çarşamba günleri Özel İdare Müdürlüğü’nde düzenlenen halk gününe Vali Yardımcısı Müfit Yavuz başkanlık etti. Toplantıya bazı daire müdürleri ve memurlar da katıldı. Halk gününde ilk istek Zeki Çelikkol isimli vatandaştan geldi. Vali Yardımcısı Yavuz, kendisinden iş isteyen Çelikkol’a sinirlenerek “Ben sana iş bulamam” dedi. Çelikkol da “Ben senin vatandaşın değil miyim?” diye sordu. Bunun üzerine vali yardımcısı Yavuz, “Bu şehirdeki 1 milyon insan benim vatandaşım. İş var da ben mi vermiyorum? Git hem hamallık yap” dedi. Çelikkol, “Hırsızlık mı yapayım?” diye söylenerek toplantıdan ayrıldı.

Çağlayan Mahallesi

tinercilerin mesken oldu

Çağlayan mahalle sakinlerinden Mehmet Necip Öztekin, mahallelerinin tinerci çocuklar ve gençler tarafından mesken tutulduğunu, öğrenciler ve geç saatte işten dönen fabrika işçilerini döverek para almaya çalıştıklarını söyleyerek vali yardımcısı Yavuz’dan bu konuda yardım istedi. Öztekin, mahallede ulaşım sorunu yaşadığını, bir otobüs veya dolmuş hattının konmasını istedi.

Bir kap sıcak yemek istedi

Müzeyyen Vurucu isimli vatandaş eşinden ayrıldığını, bir çocuğu bulunduğunu ve kardeşinin yanında kaldığını, ancak kardeşinin de askere gideceğini söyleyerek yardım istedi. Yemek yardımı isteyen herkesi, bulundukları semte göre aşevlerine yönlendiren vali yardımcısı Yavuz, kimseyi aç bırakmayacaklarını, aşevlerine yemek için gelecek olan herkese yemek verebileceğini söyledi.

Bir buket çiçek verdi

büfelerin yıkılmamasını istedi

Burak Kılıç isimli çocuk ise, elinde bir buket çiçekle geldi halk gününe, dedesi Ahmet Kılıç’ın yazdığı dilekçeyi getirdi. Kılıç’ın verdiği dilekçede Devlet Hastanesi’ne yeni yapılan acil servisin önünde bulunan büfeleri yıkamaması isteği yer alıyordu.

Kızı polis okulunu bıraktı diye

dokuz milyarlık fatura çıkarıldı

Yaşar Akıncı isimli vatandaş ise, daha önce İstanbul Sarıyer’de polis meslek yüksek okulunda öğrenci olan, daha sonra atama çıkmasıyla MEB’de öğretmen olarak göreve başlayan kızının durumu için yardım istedi. Akıncı, kızına polis okulunu bıraktığı için 2 milyar civarında fatura çıkarıldığını, ancak bu paranın dört katının fazlasıyla birlikte talep edildiğini belirterek, kendisine yardımcı olmasını istedi. Vali yardımcısı Yavuz, Akıncı’ya işlerini gidip Sarıyer’de takip etmesi gerektiğini söyledi. Akıncı, 9 milyar 100 milyon parayı faiziyle birlikte istediklerini, polis okuluna yeni girecek olanlara da 104 milyarlık senet İmzalatıldığını söyleyerek, “Ana parayı isteseler borç bulup ödeyeceğiz. Sigara parası mı bu ki? Bu kanun da olsa haksızlık” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *