ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halka umut vermiyorlar

Halka umut vermiyorlar
YAYINLAMA: 05 Temmuz 2021 / 13.50
GÜNCELLEME: 05 Temmuz 2021 / 13.50
Türkiye’nin büyük bir ekonomik kriz yaşadığına dikkat çeken DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ekonomik krizle birlikte yoksulluğun arttığını belirtti. Çelebi, “Türk halkına hayatı zehir ettiler. Bunun sorumlusu ülkeyi yanlış yönetenlerdir” dedi.

Krizin faturasının emekçi ve işçinin sırtına yüklendiğine dikkat çeken Çelebi, yaşanan ekonomik daralmayla birlikte 2,5 milyon kişinin işini kaybettiğini, birçok işyerinin kapandığını, bazılarının ise kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını açıkladı. Krizle birlikte üretimin de durduğunu kaydeden Çelebi, İş Güvencesi Yasası ve örgütlenmeyle ilgili DİSK Bölge Temsilciliği’nde sendika yöneticileri ve işyeri temsilcileri için düzenledikleri seminerde, ülkeyi yönetenlerin ülkenin kaynağını bir anda erittiklerini, bunun sorumlusunun işçi ve emekçi sınıfının olmadığını vurguladı.

“Bu bedeli bize ödetenlere 3 Kasım günü sandıkta gereken cevabı vereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde herkes eşittir. Cumhurbaşkanının da bu seçimlerde bir oyu var, dağdaki çoban Mehmet Efendi’nin de bir oyu var. Görünen o ki bazı olumsuzluklarla karşı karşıyayız. Kriz bahane edilerek, emekçilere fatura çıkarılmak isteniyor. Bu bedellere katlanacak gücümüz yok. Seçimlere giren partiler çözüme yönelik net bir söylem ifade etmiyor. Halka umut vermiyorlar. Klasik söylemlerin ötesinde vaatleri ortaya koyuyorlar. Tıpkı geçen seçimlerde olduğu gibi, işsizliğe, yoksulluğa çare bulacaklarını söyleyerek bol keseden atıyorlar. Sorunların çözümü için kalıcı söylemler istiyoruz. Siyasiler, halkın umudunu köreltiyor.

Şu anda dünyanın ve Türkiye’nin gündeminde ABD-Irak savaşı olduğunu hatırlatan Süleyman Çelebi, “Türkiye’nin bu savaştaki rolü nedir? Neden bu operasyonda yer almalıyız, bir sebebi mi var? Irak toprak bütünlüğümüzü tehlikeye mi atıyor da savaşa Türkiye dahil olmak zorunda? Nedeni net bir şekilde açık, Amerika’ya şirin gözükme adına gözü kapalı yapılan bir yaklaşımdır bu. Irak’ta yapılacak bir operasyonun bedelini geçmişte olduğu gibi çalışanlar, dar gelirliler ödeyecektir. Özellikle olası bir savaşta Gaziantep, Adıyaman ve Urfa’ya yansımalar daha acı olacaktır. Siyasi partilerimiz ekonomik programda olduğu gibi bu konuda da suskun kalmayı tercih ediyorlar.”

Yıllarca işverene karşı DİSK olarak özverili davrandıklarını ifade eden Süleyman Çelebi, artık taviz vermeyeceklerini belirterek, “Özverili olmayacağız. DİSK olarak savunma hattında değil, müdahil olacağız. Türkiye’nin gündeminde seçim olmasa İş Güvencesi Yasa Tasarısı olmazdı. İşverenlerimiz İş Güvencesi Yasası’nı abartı. Kazanmış olduğumuz haklarımıza saldırıda bulundular. İşverenlerde bizim kadar sorumlu davranmayı bilsinler. Bizim derdimiz grev yapmak değil. Eğer buna zorlamak istiyorlarsa davetleri de kabulümüzdür. Zalimin zulmü varsa, bizim de örgütümüz var” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *