ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hangi yolsuzluğumuz varsa araştırın, bulun

Hangi yolsuzluğumuz varsa araştırın, bulun
YAYINLAMA: 07 Mart 2022 / 14.42
GÜNCELLEME: 07 Mart 2022 / 14.42
AK partinin resmi kurum ve kuruluşlar da aşırı kadrolaşmaya gittiğini ileri süren ANAP MKYK üyesi ve Turizm eski Bakanı Mustafa Taşar, bu yapılırken liyakat, deneyim, birikim veya üstün vasıflar aranmadığını söyledi. Taşar, eski bir bakan olarak soruşturmaya açık olduklarına dikkat çekerek hükümete hodri meydan dedi.

Çalışma barışı zedeleniyor

AK partinin parlamentoda büyük bir çoğunluk elde ederek tek başına iktidar olduğunu söyleyen Taşar, buna rağmen bugüne kadar ülke yararına gözle görülür hiçbir hizmetlerinin olmadığını söyledi. Hükümetlerin kadrolaşmasının normal olduğunu, ancak aşırısına gidilmesinin hoş karşılanmadığını hatırlatan Taşar, “Verimli olmayan, politize olan, üst düzey bürokratlar arasında gerekiyorsa değişiklik yapılır. Bu yapılırken de o görevi çok daha iyi yapacak birilerinin gelmesi gerek. Ama bu yapılmayıp sırf kadrolaşma uğruna milletvekili veya parti yöneticisinin akrabası tanıyor. Bırakın verimi artırmayı kurumlar tıkanıyor. İşi bilmeyenler atanınca her şey duruyor ve çalışma barışı zedeleniyor” dedi.

Her türlü araştırmaya

soruşturmaya açığız

Devletin devamlılık gerektirdiğini, buna kimsenin engel olmayacağını kaydeden Taşar, kadrolaşma sırasında AK partililerin ileri sürdüğü iddiaları eleştirerek sözlerine şöyle devam etti: “Biz eski bakanların bürokratları ile çalışmayız. Onlar yanlış yaptı, suçlu. Bürokratlar da aynı yanlışı yaptı denilmesi doğru değil. Böyle düşünemezsiniz. Buyurun hodri meydan. Hükümete sesleniyorum, dokunulmazlığımız yok, hangi yolsuzluğumuz, usulsüzlüğümüz varsa araştırın, savcılığa suç duyurusunda bulunun. Her türlü araştırmaya denetime açığız. Kimin hakkında ne biliyorsanız çıkarın mahkemelere verin. Ve artık bu iş bitsin. Öyle sağda solda dedikodu yapıp durmayın. Tek başına hükümetsiniz, hem de büyük çoğunluk sizde.”

AKP böyle gitmez

Taşar, AK partinin farklı partilerden insanlardan oluştuğunu, ancak kadrolaşmanın yalnızca milli görüş kesiminden yapıldığını, bunun da daha ne kadar devam edeceğini kimsenin kestiremeyeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *