ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hani 18 yaşından küçükler giremezdi?

Hani 18 yaşından küçükler giremezdi?
YAYINLAMA: 06 Şubat 2024 / 19.01
GÜNCELLEME: 06 Şubat 2024 / 19.01

Çocuklar atari salonlarında cirit atıyor

 

18 yaşından küçük çocukların alınmaması gereken atari salonları denetimsizlik yüzünden çocuklarla dolup taşıyor. Sabah muhabirlerinin dün kent merkezinde bulunan atari salonlarında yaptığı araştırmada, atari salonlarına küçük yaşta çocukların rahatlıkla girdiği ortaya çıktı.

Emniyet neden denetlemiyor?

Çocuklarını atari salonlarına gitmekten alıkoyamadıklarını belirten veliler, “18 yaşından küçük çocukların atari salonlarına girmesi yasak. Bu çocukları alan atari salonlarına kapatma cezası verilir deniyor. Ama uygulamada ne denetim yapan ne de ceza yazan var. Emniyet görevlileri, atari salonlarının yanından bile geçmiyor” diye yakındı.

Jeton bedeli 100-250 bin lira arasında değişiyor

Veliler, oyun jetonlarının 100-250 lira arasında satıldığı atari salonlarında çocuklarının kumara alıştırıldığından yakınırken, atari salonlarına çocukların elini kolunu sallayarak girip çıkması, müşterilerin neredeyse tamamının 18 yaşın altındaki çocuklardan oluşması, bu konudaki denetimsizliği gözler önüne serdi. Atari salonuna gidip gelen çocukların bir süre sonra bağımlı hale geldiği ve ailesinden aldığı harçlık yanında, çevresinden borç bularak gelip oyun oynayanların bile bulunduğu ifade edildi.

Bu yaşta kumara alışırlarsa sonları ne olacak?

Atari salonlarının asıl müşterisinin 18 yaşın altındaki çocuklar olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Kentin yetkilileri, çocukları batağa çeken bu tür yerlerin denetimine önem vermezse neye önem verecek? Çocuklar bu yaşta kumara alışırsa ileride başka kötü alışkanlıklara da kolaylıkla alışır. Kütüphaneleri doldurması gereken yüzlerce çocuk sabahtan akşama kadar atari salonlarının kasvetli, loş ışıklı, sağlıksız ortamında zaman geçiriyor” diye konuştu.

Çocuklar da salon sahipleri de gayet rahat

Sabah muhabirlerinin kent merkezinde bulunan atari salonlarında dün yaptığı araştırmada, ne hemen tamamı 18 yaşın altındaki çocuklar, ne de işletme sahipleri fotoğraf çekilmesinden rahatsız bile olmadı. Veliler okulların tatil olması nedeniyle çocukların günün her saati ne yaptığını denetleme olanaklarının olmadığını belirtirken, “Eline verdiğimiz birkaç kuruşu gidip önemli şeylerde değerlendireceğine atari salonlarına verip geliyorlar. Çocuğumuzu her dakika takip şansına sahip değiliz. Ama görevliler bu yerleri sıkı şekilde denetlerse çocuklar oralara gitmeye çekinir, caydırıcı olur” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *