ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hastalıklar sudan kaynaklanmıyor

Hastalıklar sudan kaynaklanmıyor
YAYINLAMA: 13 Mart 2024 / 13.37
GÜNCELLEME: 13 Mart 2024 / 13.37

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, yaz mevsiminde görülen hastalıkların, kente tesislerden verilen içme suyundan kaynaklanmadığını bildirdi.

GASKİ’den yapılan açıklamada, Kartalkaya Barajı’ndan arıtma tesislerine taşınan suyun, çeşitli işlemler ve analizler yapıldıktan sonra şehir şebekesine verildiğine dikkat çekildi.

Arıtma tesislerindeki suyun dinlendirilmeden şebekeye verilmesinin teknik olarak olanaksız olduğu vurgulanan açıklamada, “Kaldı ki bulaşıcı hastalıkların tek kaynağı olarak içme sularının gösterilmesi doğru değildir” denildi.

Açıklamada, arıtma tesisleri ve İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerinin birlikte yürüttüğü çalışmayla kentin değişik yerlerinden içme suyu numuneleri alındığını, bu numunelerin düzenli olarak bakteriyoloji ve kimyasal analizlerden geçirildiği ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Tesislerde 24 saat aralıksız olarak içme suyunun bakteriyolojik ve kimyasal analizleri yapılmakta olup dünya standartlarına uygun su kalitesi elde edilmekte ve şehre verilmektedir. Bilindiği gibi bulaşıcı hastalıklara çiğ olarak tüketilen sebze, meyve ve hijyenik ortamlarda hazırlanmayan besinler neden olmaktadır. Ayrıca kentimizdeki pek çok apartman içme suyunu kuyudan temin etmektedir. Bu kuyuların suları sağlıksızdır ve klorlanmadan kullanılmaktadır.”

Bu konuda yapılan spekülatif haberlerin kimseye bir fayda sağlamayacağı vurgulanan açıklamada, GASKİ’nin içme suyu konusunda her zaman herkese bilgi vermeye hazır olduğu kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *